Antwerp For Palestine voert actie voor concert Nick Cave in Sportpaleis

Antwerp For Palestine voert actie voor concert Nick Cave in Sportpaleis

Foto: BELGAIMAGE

Merksem -

Aan het Antwerpse Sportpaleis staan vrijdagavond actievoerders van Antwerp For Palestine flyers uit te delen aan de bezoekers van het concert van Nick Cave. Ze verwijten de Australische zanger dat hij zijn tournee binnenkort in Tel Aviv afsluit, hoewel hij enkele jaren geleden nog een open brief ondertekende voor een internationaal militair embargo tegen Israël.

Antwerp For Palestine volgt vrijdag het voorbeeld van verschillende andere organisaties die de voorbije weken al actie voerden bij concerten van Nick Cave in heel Europa. “Zolang hij niet antwoordt op de vraag waarom hij nog optreedt in Israël als hij sympathie heeft voor Palestina, gaan we door”, zegt Carmen Claessen van Antwerp For Palestine. “We willen zoveel mogelijk artiesten overtuigen om een statement te maken tegen de Israëlische overheid, vergelijkbaar met de culturele campagne tegen de Apartheid in Zuid-Afrika destijds. Steeds meer artiesten en bands geven wat dat betreft het goede voorbeeld, van Lauryn Hill en Massive Attack tot Elvis Costello en Roger Waters.”

De flyers zijn volgens Antwerp For Palestine eveneens bedoeld om de fans van Nick Cave bewust te maken van de situatie van de Palestijnen op het vlak van mensenrechten. “En als er dan een flyer of twee tot op het podium belandt, is dat des te beter”, aldus Claessen. “Zelf gaan we binnen geen actie voeren.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio