VOETBAL2DE AMATEURKLASSEFC GULLEGEM - Glenn Labie, T2 Gullegem en ex-Torhout, steekt een waarschuwende vinger op

“Spelen tegen een ploeg als Torhout is geen cadeau”

“Spelen tegen een ploeg als Torhout is geen cadeau”

Glenn Labie ziet het klikken met T1 Pascal De Vreese en voelt zich prima bij Gullegem. Foto: BART VANDENBROUCKE

Gullegem / Wevelgem -

FC Gullegem heeft na de nederlaag op het voorlaatste Pepingen-Halle iets goed te maken. De komst van KM Torhout leent zich daar uitstekend voor. “Toch maar oppassen. Spelen tegen ploegen die punten nodig hebben, is geen cadeau”, weet T2 Glenn Labie.

Na overwinningen tegen Mandel, Londerzeel en Gent schrok iedereen zich een bult bij het verlies op Pepingen-Halle, dat voor de komst van Gullegem nog niet won.

“Dat zijn precies de gevaarlijke wedstrijden”, beweert T2 Glenn Labie. “Iedereen ging ervan uit dat de spelers in hun onderbewustzijn de opdracht onderschatten. Niets is minder waar. Zo slecht hebben we niet gespeeld, alleen zaten de omstandigheden tegen. Trouwens, we moeten onze plaats kennen en niet denken dat we alles gaan winnen.”

Glenn Labie kent het klappen van de zweep. Hij speelde met FC Izegem en Torhout in de toenmalige derde klasse, nu tweede amateurklasse.

“Toen ik de Torhoutse kleuren droeg, zette Franky Dekenne er de sportieve lijnen uit”, blikt de 38-jarige inwoner van Moen een heel eind achterop. “Nigel Smith, nu T2 bij Torhout, en Marc Notredame waren mijn ploegmaats. Van het toenmalige bestuur is bijna niemand meer over gebleven.”

Pascal De Vreese

Glenn Labie zette zijn eerste voetbalstappen bij FC Moen, stapte op jonge leeftijd over naar Cercle Brugge. Bij KV Kortrijk bracht hij het tot in de A-kern. Tot een zware spierscheur roet in het eten strooide. Bij tweedeprovincialer Avelgem en onder trainer Pascal De Vreese sloot hij zijn spelerscarrière af.

“Op vraag van de spelers werd ik er T2”, vertelt Labie. “Vorig seizoen, toen Pascal De Vreese naar Deinze trok, laste ik een sabbatjaar in. Tot Pascal het eens geraakte met Gullegem en hij opnieuw kwam aankloppen. Lang heb ik niet moeten nadenken. We weten wat we aan elkaar hebben, het klikt tussen ons. Bij Gullegem amuseer ik me geweldig. Een toffe, familiale club, spelend op een hoog niveau. Hier kan ik mijn ei kwijt. Het klopt dat het bestuur met weinig tevreden is, maar wij willen zo hoog mogelijk eindigen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio