Kunstenaar verstopt werk in boom (en je mag het meenemen als je het vindt)

Kunstenaar verstopt werk in boom (en je mag het meenemen als je het vindt)

In welke boom heeft Erik zijn kunstwerk verstopt? Foto: mye

Maldegem -

In een boom in Heulendonk zal de Adegemse kunstenaar Erik Hebberecht maandelijks een eigen kunstwerkje leggen dat gegadigden zomaar mogen meenemen.

In de holte van een tronk van een grote knotwilg langs de weg in Heulendonk legde Erik Hebberecht vrijdag zijn eerste kunstwerk, een kleurrijk schilderijtje.

“Wie het vindt, mag het mee nemen en ze hoeven niets in de plaats te leggen”, vertelt de kunstenaar. “De vraag is wel dat enkel echt geïnteresseerden het werkje meenemen zodat het een waardevolle plaats krijgt. Op deze manier wil ik kunst gratis tot de mensen brengen.”

Waarom precies in een tronk van een boom? “Als kleine jongen van 8 jaar leerde ik bij mijn nonkel, die ook kunstenaar was, de natuur tekenen. Meerdere keren liet hij mij tronken tekenen die ik volgens mezelf perfect natekende. Telkens scheurde hij mijn tekening tot op het moment dat ik niet exact de tronk had getekend die ik zag maar er een eigen interpretatie aan had gegeven. Dit vond mijn nonkel echte kunst. Sindsdien heeft de tronk een speciale plaats in mijn leven”, vertelt Erik.

Telkens de dertiende

Wie vrijdag het kunstwerk niet vond, krijgt nog kansen. “De locatie van de boom zal snel geweten zijn, maar toch zal ik er elke dertiende van de maand een kunstwerkje in plaatsen. De dertiende werd gekozen omdat dit getal ook een speciale betekenis heeft in mijn leven. Ik zal dat telkens meedelen via mijn facebookpagina en via mijn website https://erikhebberecht.wixsite.com/artworks. Bij het kunstwerkje zal altijd een bewijs van echtheid liggen en elk werk wordt genummerd. Hoe lang ik dit zal volhouden? Zo lang ik tot die boom kan wandelen”, lacht Erik.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees