Seks & Relaties

Dit is de echte reden waarom mannen liever geen condoom gebruiken

Dit is de echte reden waarom mannen liever geen condoom gebruiken

Foto: ss

Hoewel het gebruik van een condoom een van de beste manieren is om soa’s te voorkomen, blijkt uit statistieken dat een alarmerend aantal mannen de rubbertjes weigert aan te doen. Het meest voorkomende excuus is dat het ongemak zou veroorzaken en het seksuele genot zou verminderen. Maar een recente studie heeft aangetoond dat er meer aan de hand is.

De nieuwe studie - gepubliceerd in de New York Times - doet een ander licht schijnen op de reden waarom mannen niet allemaal even enthousiast zijn om condooms te gebruiken. Het heeft voornamelijk te maken met… de grootte.

Seksexperte Debby Herbenick van de Universiteit van Indiana deed onderzoek bij 1.661 seksueel actieve mannen in de Verenigde Staten. Zij ontdekte dat de gemiddelde penis in erectie kleiner is dan de grootte van een standaard condoom. Zo’n 2,5 centimeter kleiner om precies te zijn.

Daardoor gaven een heleboel mannen toe dat condooms wel eens durven af te glijden tijdens het vrijen. Waarom bedrijven de rubbertjes dan niet gewoon een beetje korter maken? “Het idee is natuurlijk dat condooms lang genoeg moeten zijn voor de meeste mannen”, zegt Herbenick.

Daardoor ziet een ander Amerikaans bedrijf zijn kans nu schoon om verandering te brengen in de industrie. Zij zijn begonnen met op maat gemaakte condooms voor mannen. In totaal zijn er maar liefst zestig verschillende maten beschikbaar, die zowel in breedte als in lengte variëren.

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees