Koekelkoren en Van Walle bijten in het zand in kleine finale World Tour beachvolley Qinzhou

Koekelkoren en Van Walle bijten in het zand in kleine finale World Tour beachvolley Qinzhou

Foto: Photo News

Brussel -

Dries Koekelkoren en Tom van Walle hebben op het World Tour beachvolleybaltoernooi in het Chinese Qinzhou de match om de derde plaats verloren. Het duo ging zondag in drie sets (21-16, 16-21 en 11-15) onderuit tegen de Cubanen Diaz Nivaldo en Sergio Gonzalez.

Zaterdag hadden de twee Belgen de halve finale verloren tegen de Mexicanen Juan Virgen en Lombardo Ontiveros (21-13 en 21-19).

Het Mexicaanse duo verloor zondag de finale tegen Maxim Sivolap en Igor Velichko uit Rusland. Na drie sets trokken de Russen aan het langste eind: 21-19, 19-21 en 18-20.

Bij de vrouwen ging de eindzege naar het Australische duo Mariafe Artacho - Taliqua Clancy. Zij haalden het met 21-11 en 21-12 van Kinga Kolosinska en Katarzyna Kociolek uit Polen.

“Die medaille komt nog”

Na de nederlaag in de halve finale waren onze landgenoten ontevreden over de eigen prestatie. Zondag zagen ze dat het beter was. “Het weer was jammer genoeg heel wat slechter dan zaterdag”, stak Dries Koekelkoren van wal. “Er stond zo veel wind dat het soms al een kunst was om de bal tussen de lijnen te serveren. Het was voor beide ploegen belangrijk om hier zo goed mogelijk mee om te gaan en zo weinig mogelijk onnodige fouten te maken. Vooral in de tiebreak werden we opnieuw getroffen door de wind. Na 11-9 voorsprong kregen we geen bal meer tegen de grond omdat we van kant wisselden en plots de wind weer tegen hadden.”

“Natuurlijk is het even heel zuur om zo kort bij het brons te staan, maar dan toch naast het podium te eindigen”, vervolgde Koekelkoren. “Verlies en ontgoocheling zijn nu eenmaal eigen aan de topsport. Deze teleurstelling moeten we nu verwerken en een plaats geven zodat we er uit kunnen leren. Die medaille op een FIVB-toernooi komt nog wel; zo hebben we direct ook een mooi doel voor volgend seizoen.”

Corrigeer

Uitslagen & standen