Terras populair op ‘zomerse’ Bles Bierhappening

Stefanie Stevens (links) uit Brakel maakte er een buurtfeest van. Foto: dvp

Zottegem -

Biervereniging Bles kan met 1.750 bezoekers terugblikken op een geslaagde 24ste editie van de Nationale Bierhappening. De jubileumeditie volgend jaar belooft iets speciaal te zullen worden.

Bij de organisatie werd even gevreesd dat het late zomerweer van dit weekend roet in het eten zou gooien of het bierfeest toch op zijn minst later op gang zou doen komen. Het tegendeel bleek waar, ook dit jaar vonden honderden bierliefhebbers hun weg al vanaf de namiddag naar de feestzaal van de Bevegemse Vijvers.

Met het verschil dat voor het eerst sinds jaren het buitenterras werd geopend en al meteen drukbezet was. “Het is hier zalig zitten”, zegt Stefanie Stevens uit Brakel. “Ik ben hier samen met een groep van een tiental buren. We kregen kaarten van Brouwerij De Graal die vlakbij onze wijk gevestigd is. Een ideale uitstap om gezellig bij te praten en om lekker bier te proeven natuurlijk. We hebben afgesproken dat we per rondje allemaal iets anders bestellen zodat we zo veel mogelijk nieuwe bieren leren kennen.”

De Bles-bierhappening staat erom bekend heel veel lokale brouwers aan bod te laten komen. Dit jaar 25, goed voor meer dan 100 bieren. Een trouwe standhouder is Kjell Spoormans van de Hoevebrouwers in Zottegem. Hij tekende zaterdag voor de elfde keer present.

Brouwers tappen zelf

“Met De Hoevebrouwers maak ik vooral bieren voor verenigingen. Ik heb verschillende bieren meegebracht, waaronder een tweede versie van het Schoenmaeckerken. Dat is een bier dat we hebben gebrouwen voor de Zwalmfanfare en waarvan de naam verwijst naar de eerste voorzitter die een schoenmaker was van beroep. Als brouwer komt ik hier zeer graag naartoe. Het is een korte, maar krachtige bierhappening. Opvallend is dat hier veel brouwers zelf aan de tap staan en dus niet hun vertegenwoordigers.”

Wilfried De Clercq en Michel Van Beneden uit Hillegem kwamen voor het eerst. “Hadden we geweten dat het hier zo gezellig was, waren we vast en zeker al eerder geweest”, toont Wilfried zich enthousiast. “We hebben de tip van de organisatie geproefd, mosseltjes met bier klaargemaakt op de barbecue en aangeboden met een aangepast bier”, vult Michel aan.

“Echt top. Ik drink ook graag wijn, maar deze combinatie is gewoon perfect. Ik denk dat we hier nog veel zullen proeven. Gelukkig komen onze vrouwen ons straks ophalen, zij zijn momenteel samen aan het winkelen in Zottegem.”

Johan De Vleeschouwer, voorzitter van organisator Bles, toonde zich na afloop meer dan tevreden. “Het is fantastisch dat we jaar na jaar zoveel mensen warm kunnen maken om al het lekkere bier dat er in onze streek te vinden is te komen proeven. We zijn vastberaden om door te gaan.”

“Volgend jaar al voor de 25ste keer. Dan ben ik ook 25 jaar voorzitter, het staat nu al vast dat we er iets speciaal zullen van maken.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio