Campenaerts vijfde in Chrono des Nations, Denen verrassen favorieten

Campenaerts vijfde in Chrono des Nations, Denen verrassen favorieten

Victor Campenaerts, hier aan de slag op het WK, kwam in de Chrono des Nations niet verder dan een vijfde plaats. Foto: Photo News

De Deen Martin Toft Madsen won in Frankrijk de Chrono des Nations, de klassieke afsluiter van het seizoen voor de tijdrijders. Europees kampioen Victor Campenaerts strandde op de vijfde plaats.

De tweevoudig Deens kampioen tijdrijden is met zijn 32 lentes duidelijk een laatbloeier. Maar de manier waarop hij de Chrono des Nations naar zijn hand zette, sprak boekdelen. De Deen had maar liefst 1’22” voorsprong op zijn al even verrassende landgenoot Mikkel Bjerg. Die werd in Bergen nog wereldkampioen tijdrijden bij… de beloften.

De meer gerenommeerde namen moesten met de ereplaatsen vrede nemen. Ex-europees kampioen Jonathan Castroviejo strandde op een derde plaats, drie seconden achter Bjerg. Regerend Europees kampioen Victor Campenaerts deed 2’02” langer over de 49,7 kilometer dan de winnaar, goed voor een vijfde plaats.

Eén succesje kon de Belgische delegatie wel laten optekenen. Nationaal kampioen Sebastien Grignard snelde naar de winst bij de juniores. De Waal had meer dan een minuut voorsprong op zijn eerste concurrent.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.