Vijfjarige jongen heeft zeldzame ziekte

Honderden wandelaars stappen op voor doodzieke Mathéo (5)

Met kaarsen in de hand volgden de deelnemers een weg van vijf kilometer Foto: credit

Tielt -

Ruim zeshonderd mensen stapten zaterdagavond mee in de voettocht voor de zieke 5-jarige Mathéo Maes. De kleine jongen mocht vrijdag het ziekenhuis verlaten.

Vrienden van Mathéo Maes’ ouders organiseerden zaterdagavond een voettocht van aan de Paterskerk in Tielt tot de Poelberggrot, een tocht van zo'n vijf kilometer.

Zeldzame ziekte

Het verhaal van de 5-jarige Mathéo greep de voorbije maanden heel wat mensen aan. Het kindje lijdt aan een zeldzame bloedziekte. Aanvankelijk werden er geen gepaste cellen voor de kleine Mathéo gevonden. Toen enkele maanden geleden zusje Maxence het levenslicht zag, was er echter opnieuw hoop. “Het is niet zeker dat Mathéo geneest, maar er is hoop”, zegt Chris Nemegheer, diaken en thuisverpleger bij de familie.

Op 21 september kreeg Mathéo de stamcellen van zijn zus. Vrijdag mocht hij het ziekenhuis verlaten. “Thuis is de kans minder groot dat Mathéo infectie oploopt dan in het ziekenhuis”, vervolgt Nemegheer.

Kaarsjes

De diaken was zaterdag hoofdorganisator van de verlichte voettocht voor de jonge Tieltenaar. Zo'n zeshonderd mensen wandelden mee van aan de Paterskerk tot aan de Poelberggrot. De deelnemers volgden een route van honderden kaarsjes langs de weg. Zelf hielden ze ook een kaars vast. “We hadden nooit durven dromen dat er zoveel mensen zouden deelnemen aan deze tocht. Deze voettocht is niet enkel voor Mathéo en zijn ouders, maar voor iedereen die ziek is of in zijn of haar familie met ziekte getroffen wordt”, benadrukte de diaken.

Gebedsmoment

Nabij de Poelberggrot werd een kort gebedsmoment gehouden. Op de tonen van ‘Let it be’ verzamelden de deelnemers. Er werd ook een wensballon opgelaten. Heel wat jonge gezinnen met kinderen wandelden mee."Wij kennen de mama van Mathéo goed. In het kinderdagverblijf zorgde zij voor onze kinderen. Nu willen we ook iets voor hen terug doen.” Na het gebedsmoment genoten de aanwezigen van een hapje en een drankje. In december zal duidelijk worden of de nieuw stamcellen invloed hebben op de ziekte van Mathéo.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees