Bewoonster (65) sterft in brand nadat auto in winkel onder haar rijdt

Lokeren -

Een bestuurder (20) is vannacht met zijn auto in een leegstaand winkelpand op de Markt van Lokeren gereden. “Bij de crash raakte een gasleiding beschadigd, waardoor er een hevige brand ontstond”, aldus een brandweerman, “er volgden ook een aantal ontploffingen”. Bij de brand is een vrouw (65) die boven de winkel woonde omgekomen.

De bestuurder (20) is 300 meter voor de plek van het ongeval in zijn wagen gestapt. In tegenstelling tot eerdere berichten was hij niet aan het straatracen, maar miste hij een flauwe bocht en reed hij een leegstaande winkel binnen. Bij de crash raakte hij een gasleiding, er ontstond een hevige brand en enkele ontploffingen.

Voor de bewoonster op de bovenverdieping kwam alle hulp te laat. Gezien het slachtoffer een rolstoelgebruiker is, kon ze allicht niet ontsnappen aan het vuur en de rook. Tijdens de bluswerkzaamheden raakten twee brandweermannen lichtgewond door de ontploffingen. Werknemers van Eandis kwamen ter plaatse om de gastoevoer af te sluiten.

Kort na het ongeval is de bestuurder gevlucht, maar intussen heeft hij zich aangegeven bij de politie, aldus Radio 1. De man werd opgepakt en hij wordt maandagnamiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde, hij is echter geen onbekende voor het gerecht. Het parket vraagt zijn aanhouding. Er werd een verkeersdeskundige en een branddeskundige aangesteld om de omstandigheden van de feiten te onderzoeken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees