Food

Vergeet glühwein, want hier is glühgin

Vergeet glühwein, want hier is glühgin

Foto: Shutterstock

Gin is al enkele jaren het hippe drankje bij uitstek, maar je kunt het niet enkel gebruiken voor frisse zomercocktails maar evengoed voor tijdens de koude winterdagen. Zo kun je zelf glühgin maken. Het is eens iets anders dan die typische glühwein.

Glühwein, ofwel mulled wine, maak je in een handomdraai en met glühgin is dat niet anders. Bij de soepele rode wijn voeg je gewoon een beetje gin toe. Vervolgens warm je de gin en de wijn eventjes op en voeg je partjes sinaasappel en citroen toe, maar ook een kaneelstokje en wat kruidnagel vliegen mee de pot in. 

Wie nog een stapje verder wil gaan, kan net zoals bij een zomerse cocktail het drankje nog wat verder pimpen met allerlei botanicals of andere toevoegingen zoals peperbolletjes, gember of gedroogde vruchten. Eigenlijk kun je er alle kanten mee uit, en laat dat net zo leuk zijn, ook tijdens de koude wintermaanden.

Bovendien bestaat er met een Mulled Sloe Gin ook een versie waarin je de wijn vervangt door appelsap, zeker ook eens proberen!

 

??????

Een bericht gedeeld door Page To Plate (@page_to_plate) op

 

 

Corrigeer