Hij woonde zijn hele proces bij, nu hij veroordeeld werd tot 17 jaar cel wegens doodslag, is hij plots spoorloos

Gent / Lokeren -

De 31-jarige man die in 2014 de vader van zijn vriendin op straat neerschoot aan de Henleykaai in Gent, is veroordeeld tot 17 jaar cel voor doodslag. Dat heeft de Gentse correctionele rechtbank beslist. De man was altijd aanwezig bij de behandeling van de zaak maar hij daagde maandagmorgen niet op voor het vonnis. De rechtbank beval de onmiddellijke aanhouding en de politie is op zoek naar de beklaagde.

Het schietincident gebeurde op 24 juni rond 20.45 uur aan de Henleykaai in Gent. De nu 31-jarige Ceylan C. schoot het 38-jarige slachtoffer Calik H. neer met een vuurwapen. De verdachte vluchtte daarna weg, maar werd in de omgeving opgepakt. Het ging om een uit de hand gelopen ruzie tussen een familie uit Gent en een familie uit Lokeren. De schutter uit Gent had een relatie met de dochter van een familie uit Lokeren. Vader Calik H. was ervoor al naar Gent gekomen om duidelijk te maken dat de relatie beëindigd moest worden, en op 24 juni was er opnieuw een confrontatie.

De vader van het meisje had zijn schoonbroer meegenomen, maar Ceylan C. was gewapend. Calik H. werd in het hoofd geraakt en overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Ceylan C. werd verdacht van moord op Calik H. en van poging moord op de schoonbroer, die kon vluchten. De rechtbank oordeelde echter dat er geen voorbedachtheid was en veroordeelde de man tot 17 jaar cel.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees