Dilbeekse politie haalt trouwstoet uit het verkeer en schrijft verschillende pv’s uit

Dilbeekse politie haalt trouwstoet uit het verkeer en schrijft verschillende pv’s uit
Dilbeek -

Niet alleen in Antwerpen zijn er afgelopen weekend weer problemen geweest met deelnemers aan een trouwstoet die alle verkeersregels aan hun laars lapten en luid toeterend door de straten reden. Ook in Dilbeek (Vlaams-Brabant) werden verschillende auto’s aan de kant gezet en zijn de nodige pv’s uitgeschreven.

Verschillende auto’s veroorzaakten zaterdag gevaarlijke situaties op de Ninoofsesteenweg, een druk bereden en gevaarlijke weg waar geregeld zware ongevallen gebeuren. De chauffeurs reden zigzag over de weg met hun dure luxewagens en verschillende jongeren hingen half uit de wagens met vlaggen te zwaaien. Verschillende andere chauffeurs verwittigden de politie.

De lokale politie van Dilbeek zette de wagens aan de kant en stelde verschillende inbreuken vast, zo bevestigt de woordvoerder.

Ook in mei zette de politie al eens een trouwstoet aan de kant nadat de politie een pak klachten had gekregen van andere weggebruikers. Er werden toen twee mannen uit de stoet geplukt en gearresteerd omdat ze zich agressief gedroegen. De Marokkaanse familie die het tijdens die trouwstoet met de politie aan de stok kreeg, verweet de agenten dat ze zich arrogant gedroegen en hun macht misbruikten. Ze dreigden een klacht in te dienen, maar dat gebeurde uiteindelijk niet.

In Antwerpen reed de politie zaterdag een colonne auto’s klem in deKroonstraat in Borgerhout. Ook daar ging het om een trouwstoet. De familie van de bruid heeft zich intussen geëxcuseerd voor het gedrag van enkele vrienden van de bruidegom.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees