Gewestweg door Zogge en Waasmunster slibt dicht door omleiding N41

N446 staat op barsten in Durmegemeenten

Sint-Niklaas / Temse / Hamme / Waasmunster -

De afsluiting van de N41 in Elversele heeft gisteren het voorspelde verkeersinfarct opgeleverd. Duizenden automobilisten zochten hun weg via de Heirbaan (N446) om van Dendermonde en Hamme richting Sint-Niklaas te geraken en omgekeerd.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van het Vlaams Gewest is gisteren gestart met de laatste fase van de werken aan de N41 in Elversele. De gewestweg gaat gedurende drie weken dicht in beide richtingen. Doorgaand verkeer rijdt om via Waasmunster (E17), Hamme en Dendermonde. “We verwachten grote verkeersdrukte in de regio, onder andere op de E17 aan de op- en afritten van Lokeren, Waasmunster en Temse”, stelt communicatieverantwoordelijke Sylvie Syryn van AWV. “We raden de weggebruikers aan om de omgeving zo veel mogelijk te vermijden of voor alternatieve vervoersmogelijkheden te kiezen. Wie met de (vracht)wagen in de regio moet zijn, informeert zich best goed voor vertrek.” Of dat inderdaad gebeurde, mogen we betwijfelen na de verkeersellende gisteren. Ook wie wel op de hoogte was van de mogelijke mobiliteitsproblemen, moest noodgedwongen de verkeersoverlast ondergaan.

Ellenlange files

Al van ’s morgens vroeg was het aanschuiven op de N446 tussen Grembergen en Waasmunster richting E17 om van Dendermonde en Hamme naar Sint-Niklaas te rijden en omgekeerd. De politiezone Hamme-Waasmunster zette extra manschappen in om op de kruispunten van de gewestweg N446 aan de Zoggestraat, de Ardoystraat, Rodendries en Hoogstraat het verkeer in goede banen te leiden. Het kwam er vooral op aan om automobilisten en zwakke weggebruikers vanuit de zijstraten de kans te geven om veilig in te voegen in de file bij het rechts afslaan of om over te steken richting links. Zowel in de ochtendspits als gisterenavond was die paraatheid van de politieagenten meer dan noodzakelijk. “We proberen er alles aan te doen om de tijdelijke mobiliteitsproblemen in goede banen te leiden”, stelt Jurgen Bauwens (CD&V), waarnemend burgemeester van Waasmunster. “Vanmorgen deed ik er twee uur over om van Grembergen naar Sint-Niklaas te rijden”, vertelde een automobilist in de stilstaande file van de alweer tergende avondspits.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio