Darter buiten strijd door ongeval

Darter buiten strijd door ongeval

Lorenzo werd uit de wagen gekatapulteerd. Foto: gsd

Ledegem / Moorslede / Menen -

Lorenzo Van Meirhaeghe (24) uit Moorslede is voorlopig arbeidsongeschikt door een ongeval afgelopen weekend in Ledegem.

De darter was voor een competitiewedstrijd onderweg naar volkscafé De Witte Koe in Menen toen hij op het kruispunt van de Moorsledestraat met de Schouthoek werd aangereden door een busje van Herman & Vandamme.

“Ik stond stil achter een wagen die naar links wilde afslaan”, zegt Lorenzo. “In mijn spiegel zag ik dat busje op mij inrijden. Wat daarna gebeurde, is een zwart gat.”

Lorenzo werd met zijn Toyota Yaris vooruit gekatapulteerd en belandde tegen de Hyundai van Gaston D. (88) uit Moorslede. Hij kon nog op eigen houtje uit zijn wagen stappen, maar zakte daarna op zijn knieën door de hevige pijn in zijn rug.

Nederlaag voor team

“In het ziekenhuis werd gevreesd voor een afgebroken wervel, maar op de foto’s was niet meteen iets te zien”, zegt Lorenzo. “Mijn ribben en schouder zijn wel zwaar gekneusd en ik heb pijn aan de elleboog, nek en knie.”

De Moorsledenaar kan voorlopig niet werken en ook het darten moet hij een tijdje vaarwel zeggen. “Het is de schouder van mijn goede arm die is geraakt. Ik hoop dat alles goed komt, maar ik vrees dat ik van nul zal moeten herbeginnen met darten. Ik mis in ieder geval al enkele grote toernooien.”

Tijdens de afwezigheid van Lorenzo ging zijn team de boot in met een 7-3-nederlaag. Peter D. (46) uit Ledegem, die het busje bestuurde, belde hem ondertussen al op om zich te verontschuldigen voor het ongeval. Hij verklaarde dat hij verblind was door de zon. Ook hij liep lichte verwondingen op.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio