VOETBAL2DE AMATEURKLASSE FC Gullegem - Jonathan Stael blij dat hij als invaller iets kon bijbrengen

“Elke minuut bewijzen dat ik mijn plaats in ploeg verdien”

“Elke minuut bewijzen dat ik mijn plaats in ploeg verdien”

Gullegem - Torhout 1-0: Torhout-keeper Jasper Meeuws plukt de bal voor thuisspeler Andre Ntambue (links) en Romain Haghedooren. Foto: BART VANDENBROUCKE

Gullegem / Wevelgem -

FC Gullegem won niet zonder moeite van provinciegenoot Torhout (1-0). Slechts in het slot van de wedstrijd kon Nawel Amini op voorzet van de ingevallen Jonathan Stael scoren. “Leuk om zo in te vallen”, lacht Stael.

Er waren nog twintig minuten te spelen toen Jonathan Stael werd ingebracht. De 23-jarige Oostkampenaar gaf met een splijtende voorzet meteen zijn visitiekaartje af.

“Van bij mijn eerste balcontact zat ik goed in de match”, vertelt Jonathan Stael. “Bij mijn eerste pas kon de bezoekende doelman de poging van Nawel (Aminin, nvdr.) nog uit doel houden. Bij mijn tweede was het raak. Als invaller ben ik blij dat ik de ploeg iets kon bijbrengen.”

Jonathan Stael is aan zijn derde seizoen bezig bij Gullegem en moet zich deze keer met korte invalbeurten tevredenstellen.

Niet mopperen

“Van zodra ik vernam dat onze trainer Daan Debouver meebracht uit Deinze, was ik mij er van bewust dat ik hard mijn best ging moeten doen om mijn plaats te behouden. Daan is trouwens goed bezig en verdient zijn selectie. Het betekent niet dat ik me heb neergelegd bij de situatie. Iedere minuut spelgelegenheid die ik krijg, wil ik bewijzen dat ik mijn plaats in de ploeg verdien. Vorige week had ik goed getraind en getoond aan de trainer dat hij op mij kon rekenen.”

Spelen op vrijdagavond met de beloften is wellicht nog iets anders dan spelen met de eerste ploeg? “Het verschil van niveau is niet gering”, weet Stael. “Bij de beloften probeer ik een leider te zijn voor de jongeren en dat gaat me goed af. De situatie is nieuw voor mij, maar ik probeer er het beste van te maken. Met mopperen en de armen laten zakken zal ik er niet geraken. Wel door positief te blijven, vooral door hard te werken.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio