VOETBAL1STE PROVINCIALEBOKA UNITED - Koen Van Elslander pakt met BOKA eerste uitzege

“Opluchting enorm groot”

“Opluchting enorm groot”

Koen Van Elslander: “Op ons kleine veld moeten we het iedere tegenstander moeilijk kunnen maken.” Foto: dsj

Dilbeek -

Met 1-2 haalde BOKA United het van Bertem Leefdaal, zodat de Dilbeekse fusieclub opgelucht kan ademhalen. Centrale verdediger Koen Van Elslander (32) speelde ijzersterk naast broer Jan.

“Net als wij promoveerde Bertem Leefdaal als derde van hun reeks”, aldus Brusselaar Koen Van Elslander, die als key account manager bij een farmaceutische firma aan de kost komt. “Een wat evenwaardige ploeg op het eerste gezicht, maar zij troonden met tien punten wel in de kop van de rangschikking. Toch maakten we het op hun synthetisch veld waar en dienden ze een terechte nederlaag toe. De opluchting was na afloop enorm groot. We zijn niet alleen blij met de drie broodnodige punten, maar we voelen dat we het niveau van de reeks aankunnen.”

Lijn doortrekken

“Behalve in de openingsmatch tegen een superieur Bierbeek, dat ons een 1-7 nederlaag aansmeerde, waren we elke ploeg waard en hadden meer verdiend dan de schamele vijf punten. We lieten ons echter al te vaak in extremis terechte punten ontfutselen.”

“Met deze eerste uitoverwinning zetten we alleszins een goede stap vooruit en met acht punten stijgen we naar de negende plaats. Doel blijft ons verblijf verlengen en uit de gevarenzone blijven. En dat moet kunnen.

“De overwinning op Bertem Leefdal hebben we trouwens niet gestolen. Zeker op basis van een sterke eerste helft kregen we loon naar werken. Pierre Voglaire opende de score op aangeven van Sam Ysenbaert. Bram Hens en Ysenbaert kwamen zelfs nog dicht bij 0-2. In de tweede helft startte de thuisploeg met veel balbezit en veldoverwicht, maar zonder reële kansen. De ingevallen Maxime Oplynus verdubbelde echter de voorsprong. Diepe spits Ysenbaert was nogmaals de man van de assist. De laatste twintig minuten zette Bertem Leefdaal veel druk naar voor. Drie minuten voor tijd viel de aansluitingstreffer en dan was het toch nog even bibberen, omdat we al zo vaak op het einde ons nog de kaas van het brood lieten eten. Het bleef echter 1-2, zodat de buit binnen was.”

“Zondag tegen het Borght-Humbeek van trainer Ludo Wouters moeten we de goede lijn doortrekken. Net als broer Jan en Kevin Kums ken ik Wouters nog van bij Dilbeek Sport. Het wordt een moeilijke tegenstander, maar met veel wilskracht, inzet en een goede mentaliteit moeten we het op ons kleine veld iedere tegenstander kunnen moeilijk maken. "

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio