Wikileaks-oprichter pikt beschuldigingen van Hillary Clinton niet: “Er is iets mis met haar”

Wikileaks-oprichter pikt beschuldigingen van Hillary Clinton niet: “Er is iets mis met haar”

Foto: belga

In een interview op de Australische televisie noemde Hillary Clinton de oprichter van Wikileaks, Julian Assagne, “een werktuig van de Russische inlichtingendiensten”. Nu slaat Assange terug: “Er is iets mis met haar. Ze is koud en eng.”

Maandagavond was Hillary Clinton te gast in het Australische tv-programma ‘4 Corners’. Daarin noemde de voormalige presidentskandidate Julian Assange onder meer “een werktuig van de Russische inlichtingendiensten”.

Dat pikt de Wikileaks-oprichter niet. In een reeks tweets schrijft hij: “Er is iets mis met Hillary Clinton. Het is niet alleen haar voortdurende liegen. Het is niet alleen dat ze dreigende blikken werpt en arrogantie uitstraalt. Kijk goed. Er is nog iets veel donkerders. Een koude engheid die zelden gezien wordt.”

 

 

In een uitgebreid interview naar aanleiding van haar nieuwe boek ‘What Happened’ viel Clinton Assange aan voor wat zij zijn cruciale rol noemt in het ondermijnen van haar gooi naar het presidentschap, door samen te werken met Vladimir Poetin en het campagneteam van Donald Trump.

Clinton beweert dat Wikileaks niet alleen gevoelige informatie lekte, maar actief verzekerde dat de informatie zo veel mogelijk schade aanrichtte. “Als je het alleen zou publiceren, oké. Maar er was een samenwerking tussen Wikileaks en Rusland en waarschijnlijk ook mensen in de VS om van die informatie een wapen te maken. En om verhalen te verzinnen – vergezochte, vaak vreselijke verhalen die niet op feiten gebaseerd waren.”

 

 

Volgens Clinton was Assange “heel duidelijk een werktuig van de Russische inlichtingendiensten”. “Je ziet geen schadelijke, negatieve informatie over het Kremlin op Wikileaks. Ik denk dat Assange een soort nihilistische opportunist is geworden die doet wat een dictator vraagt.”

In de aanloop naar de presidentsverkiezingen lekte Wikileaks e-mails van Hillary Clinton en andere gevoelige informatie over de Democratische partij en campagne.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees