Originele robot uit Star-Warsfilms naar Design Museum

R2-D2 komt naar Gent

R2-D2 komt naar Gent

Foto: x

Gent - Een brok filmgeschiedenis komt naar Gent. R2-D2, de bekende robot uit de Star Wars-saga, maakt binnenkort deel uit van de tentoonstelling 'Hello, Robot" in het Design-museum in Gent. Géén kopie: het gaat om de échte R2-D2 uit de eerste twee films.

De tentoonstelling opent pas op 27 oktober. Maar op 24 oktober wordt de iconische robot al onthuld in het museum in de Jan Breydelstraat in Gent. Twee medewerkers van regisseur George Lucas zullen de filmprop uit zijn vervoerskist halen en de robot zijn plaats in de tentoonstelling geven.

Het gaat om de originele "droid" uit de Star Wars Episode IV: A New Hope en Episode V: The Empire strikes back. In die films zat wijlen Kenny Baker, een acteur met dwerggroei, nog in de robot.

De originele robot behoort tot de privécollectie van regisseur George Lucas en wordt één van de hoogtepunten van zijn eigen museum in Los Angeles. Lucas investeert daar meer dan een miljard dollar in. R2-D2 zelf is ook een pak geld waard. De robot zou zijn verzekerd voor 2 miljoen dollar.

De tentoonstelling Hello Robot in het Design Museum loopt van 27 oktober tot 15 april. De wereldbekende robot blijft de hele tentoonstelling in Gent.

 

 

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees