Studio 100 haalt distributeur van ”Nijntje” en “Tip de Muis” van de beurs

Studio 100 haalt distributeur van ”Nijntje” en “Tip de Muis” van de beurs

Foto: Photo News

Brussel -

Studio 100 gaat het Duitse mediabedrijf m4e, waar het sinds begin dit jaar meerderheidsaandeelhouder van is, van de beurs van Frankfurt halen. “De voordelen van een notering van het m4e-aandeel op de beurs wegen niet langer op tegen de tijd en de kosten die met de notering gepaard gaan”, stelt het Belgische mediabedrijf uit Schelle in een persbericht.

Studio 100 nam in februari een belang van 68 procent in m4e. Dat bedrijf, dat vorig jaar een omzet boekte van 11,1 miljoen euro, is bekend als distributeur van onder meer “Nijntje”, “Lizzie McGuire”, “Frog & Friends”, “Paz” en “Conni”. Het produceert ook reeksen “Tip de Muis”, “Wissper” en “Mia and Me”.

Het belang werd sindsdien uitgebreid tot meer dan 90 procent, en nu gaat Studio 100 m4e van de beurs halen. Het bedrijf was sinds juli 2007 genoteerd op het Entry Standard-segment van de beurs van Frankfurt.

“Het meerderheidsbelang in m4e heeft ons toegelaten om zo veel mogelijk synergieën te realiseren met onze Duitse afdeling Studio 100 Media”, zegt Hans Bourlon, CEO van Studio 100. “We kregen schaalvergroting door de catalogi te combineren en we konden de filmdivisie uitbouwen.” Zo wordt er gewerkt aan films over Maya de Bij, Wicki de Viking en Mia and Me.

De bedoeling is op termijn Studio 100 Media en m4e in elkaar te schuiven. Beide trekken binnen enkele weken alvast in hetzelfde gebouw in München in.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees