Terwijl raadsleden praten over extra beveiliging, halen vandalen clublokaal overhoop

Terwijl raadsleden praten over extra beveiliging, halen vandalen clublokaal overhoop

Achiel Ferrante is de situatie beu. Dieven forceerden zich opnieuw de toegang tot de kantine en zorgden voor heel wat schade.. Foto: pvw

Peutie / Vilvoorde -

De gemeenteraad van Vilvoorde beraadde zich maandagavond over de beveiliging van de lokalen van KFC Peutie. Op datzelfde moment drongen vandalen opnieuw binnen in het clubhuis. Voor de tweede maal in tien dagen.

Een groepje vandalen heeft het dezer dagen gemunt op KFC Peutie. De voetbalclub kreeg gisteren, voor de zevende keer in twee jaar tijd, inbrekers of vandalen over de vloer. De laatste inbraak gebeurde slechts tien dagen geleden. Daarbij werden deuren stuk getrapt, ruiten vernield en de koelkast en diepvriezer open getrokken, waardoor de club eten en drank moest weggooien. Voorzitter van KFC Peutie Achiel Ferrante trok aan de alarmbel en smeekte het gemeentebestuur om extra veiligheidsmaatregelen te treffen.

Ravage

De sloten op de deuren waren nog niet hersteld, of de voetbalclub werd opnieuw geviseerd door vandalen. Op datzelfde moment boog dat het college zich tijdens de gemeenteraad over de zaak.

“Ik ben het kots-, kots- en kotsbeu”, fulmineert voorzitter Ferrante. “Maandagavond hebben inbrekers opnieuw de toegang geforceerd tot onze kantine. Ze forceerden de rolluiken van een raam en trapten een deur in. Vervolgens richtten ze een ravage aan in de kantine en werd onze drank en chips gestolen.”

“Dat zijn opnieuw serieuze kosten en een slag in het gezicht van de vrijwilligers die zich inzetten voor deze club. We vragen het stadsbestuur nog maar eens om de nodige inspanningen te doen om ons clublokaal beter te beveiligen.”

Beter beveiligen

Ook oppositiepartij CD&V mengde zich intussen in het debat en vroeg het stadsbestuur op het college om de voetbalclub beter te beveiligen.

“Met inbraakpremies alleen redden we het niet”, zegt Peter Van Kemseke (CD&V). “Camera's zijn geen wondermiddel, maar wel degelijk een belangrijk deel van de oplossing.”

Burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (SP.A) heeft begrip voor de situatie van het clubbestuur van KFC Peutie.

Dezelfde modus operandi

“Dit is enorm frustrerend voor deze mensen”, zegt hij. “De inbrekers hanteren steeds dezelfde ‘modus operandi’, komen binnen op dezelfde manier en richten schade aan in dezelfde lokalen. We willen de voetbalploeg tegemoetkomen. Er werden in het verleden door de stad en de club al ingrepen uitgevoerd om de veiligheid te verbeteren. We gaan nu - per direct - de plaats waar de inbrekers de lokalen betraden, versterken.”

Camera’s

Of de club binnenkort ook camera's krijgt, is koffiedik kijken. “We hebben net geïnvesteerd in ons cameranetwerk, maar die camera's worden geplaatst op meer cruciale plaatsen. Een camera in het clublokaal is overigens veelal het eerste voorwerp dat vandalen vernielen of stelen. Maar we bekijken wel de mogelijkheid om op termijn te investeren in een camera die de hele site kan monitoren.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees