Thiery dacht dat hij een zware vis aan de haak had geslagen, het bleek iets veel gevaarlijkers

Thiery dacht dat hij een zware vis aan de haak had geslagen, het bleek iets veel gevaarlijkers

Thierry Van de Voorde legde de bom tussen zandzakken op zijn camionette. Foto: emt

Sint-Laureins -

Thierry Van de Voorde uit Waterland-Oudeman beleefde afgelopen weekend enkele hachelijke ogenblikken, zonder het eigenlijk zelf goed te beseffen.

“Ik ga heel graag vissen”, kijkt de man terug op die spannende momenten.

“Afgelopen zaterdag trok ik met mijn lichte bestelwagen naar het Leopoldskanaal en zocht een plekje op de oever van het kanaal tussen Moerhoofdebrug en de brug aan Fred's café”, zegt hij.

“Plots kwam een van mijn vislijnen vast te zitten. Ik heb altijd een grote magneet bij me en die kwam goed van pas deze keer. Ik gooide die in het water en hij bleef vastzitten. Eerst dacht ik dat het een ijzeren balk was die ik boven haalde. Groot was mijn verbazing toen ik merkte dat het om een heuse bom ging.”

Zandzakken

Van de Voorde legde het projectiel tussen de zandzakken die op zijn vrachtwagentje lagen. Hij verwittigde de hulpdiensten en bracht alles mee naar zijn ouderlijke woning in Watervliet.

“Ik moest mijn camionette in de straat zetten”, besluit de man. “Maandagmorgen is DOVO, de ontmijningsdienst van het leger, langsgeweest. Ze hebben de bom meegenomen om hem te ontmantelen. Ik besef nu pas dat ik eigenlijk een beetje aan de dood ontsnapt ben.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees