Creatievelingen stellen voor 50ste keer tentoon op kunst- en hobbybeurs KWB Lotenhulle

Creatievelingen stellen voor 50ste keer tentoon op kunst- en hobbybeurs KWB Lotenhulle

De KWB van Lotenhulle organiseert voor de vijftigste keer haar gekende kunst- en hobbybeurs. Foto: mye

Aalter -

De KWB van Lotenhulle organiseert komend weekend voor de vijftigste keer haar kunst- en hobbytentoonstelling. De jubileumeditie was heel populair bij de deelnemers. “We hebben verschillende exposanten moeten weigeren wegens plaatsgebrek”, klinkt het.

Het was in 1967 dat een aantal bestuursleden van de KWB op het idee kwamen om te starten met een hobbytentoonstelling gedurende het weekend van de oktoberkermis in Lotenhulle.

“Er werd heel kleinschalig gestart in het zaaltje van het toenmalige klooster, maar de tentoonstelling groeide al snel uit tot een vaste waarde bij de kermisactiviteiten”, vertelt KWB-voorzitter Freddy Taildeman. “Heel in het begin waren er vooral heel wat deelnemers die hun verzamelingen zoals postzegels, sigarenbandjes, rouwkaartjes, enzovoort toonden. Later waren er steeds meer creatievelingen die hun zelfgemaakte creaties tentoonstelden.”

Toen Lotenhulle eind de jaren tachtig een nieuwe feestzaal aan het Gulden Sporenplein kreeg, werd al snel uitgeweken naar de nieuwe locatie waar komend weekend dus de vijftigste editie plaatsvindt. Veertig exposanten tonen er dan hun kunnen.

Verkoop in eigen beheer

“Er was dit jaar een grote interesse om in te schrijven voor de jubileumeditie van onze tentoonstelling,” zegt de voorzitter. “We hebben verschillende exposanten moeten weigeren wegens plaatsgebrek. Het feit dat we geen standgeld vragen en ook dat de exposanten hun werken in eigen beheer mogen verkopen, werkt aanstekelijk om naar buiten te komen met hun hobby.”

“We vinden het ook belangrijk om plaatselijk talent op onze tentoonstelling een kans te geven. Daarom zijn we gelukkig dat er dit jaar zoveel creatievelingen uit Lotenhulle en groot-Aalter de artistieke vruchten van hun passie aan het grote publiek willen tonen. Er is ook aan het goede doel gedacht, want een tweetal exposanten zal zelfgemaakte creaties te koop aanbieden ten voordele van het Kinderkankerfonds.”

“Dit jaar zullen ook verschillende hobbywerkers tijdens de openingsuren live aan het werk te zien zijn en kinderen zullen zich kunnen laten schminken.”

De gratis tentoonstelling is open voor het publiek op zaterdag 21 oktober van 16 tot 20.30 uur en op zondag 22 oktober van 10 tot 18 uur.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio