Sleepstraat krijgt terrasjes, maar er moeten wel parkeerplaatsen weg

Sleepstraat krijgt terrasjes, maar er moeten wel parkeerplaatsen weg

De parkeerstrook rechts op deze foto zal verdwijnen in ruil voor terrassen voor de horecazaken. Foto: fvv/archief

Gent - De Sleepstraat krijgt volgende lente ruimte voor terrasjes. Daarvoor zullen een tiental parkeerplaatsen weg moeten. Dat heeft mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) gezegd in de commissie Mobiliteit dinsdag.

Verschillende uitbaters van horecazaken in de Sleepstraat vragen al jaren om terrassen te kunnen zetten. Sinds de start van het circulatieplan klinkt de vraag opnieuw. "Zeker omdat sinds het circulatieplan de omzet naar beneden gaat", zei Veli Yüksel (CD&V) dinsdag in de commissie Mobiliteit, die de vraag herhaalde. Ook Sara Matthieu van Groen herhaalde de vraag.

De Stad hapt nu toe. "Vanaf de lente van 2018 zullen de uitbaters terrassen kunnen zetten", zegt mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen). "De parkeerstrook tussen nummer 52 (waar de drukste horecazaken liggen, nvdr) en de Huidevetterskaai (aan snookerbar Evergeen, nvdr), kan geschrapt worden voor terrassen.”

Een "tiental" parkeerplaatsen zou daardoor verdwijnen. "Maar in het voorjaar openen we een buurtparking aan het Huidevetterken, waar 14 plaatsen komen", zegt Watteeuw. "Dat gaan we aan elkaar koppelen."

De terrasruimte in Gent krijgt daarmee nog maar eens een uitbreiding. Eind 2015 bleek uit cijfers van de Stad dat er 711 verschillende zones voor vergunde terrassen waren in Gent. 

Het gaat om deze strook parkeerplaatsen:

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio