Het gat van Landen gaat na meer dan drie jaar dicht

Het gat van Landen gaat na meer dan drie jaar dicht

De verzakking in de Kerkstraat is er al drie jaar en drie maanden. Foto: dll

Landen -

De burgerlijke rechtbank maakte eindelijk de weg vrij om het gat in de Kerkstraat te dichten. Dat gat in het centrum van Landen is er al ongeveer drie jaar en drie maanden.

Schepen van Openbare Werken Didier Reynaerts (Open VLD): “De site werd weer vrijgegeven. De rechter volgde het verslag van de gerechtsdeskundige. Op 7 augustus stond een aannemer klaar om het gat te dichten. We zullen contact met hem opnemen en hopen dat de werken snel in zijn planning passen. Er moeten geen bijkomende onderzoeken meer gebeuren. De procedure rond de verantwoordelijkheid kan nog jaren aanslepen.”

De verzakking aan het Bronplein ontstond in juli 2014. Niemand kon voorzien dat het ‘gat van Landen’ er na drie jaar en drie maanden nog zou zijn. Er vonden verschillende onderzoeken plaats, nadat het gat was ontstaan en het gerecht een expert aanstelde. Daardoor kon de herstelling niet plaatsvinden. Elf partijen zijn betrokken bij het complexe dossier. Onder meer: de nutsmaatschappijen, het Agentschap Wegen en Verkeer, het stadsbestuur en de aannemer die de aanpalende appartementsblok bouwde.

Terugvorderen

Het gat is lelijk en bijzonder gevaarlijk voor het verkeer en vooral voor de zwakke weggebruikers. Ook het voetpad is immers afgesloten, waardoor de voetgangers twee keer de gevaarlijke weg moeten oversteken. De stad reserveert nu 85.000 euro en is van plan om dat later van de verantwoordelijke terug te vorderen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees