Bestuur KFC Mandel United wil meer garanties dan enkel nieuw stadion

Voetbalclub weet niet waar ze in toekomst kan scoren

Momenteel wordt hard gewerkt aan een nieuwe voetbaltribune en kunstgrasveld in Izegem. Foto: fmr

Ingelmunster / Izegem -

Het is niet langer duidelijk waar het eerste elftal van fusieclub KFC Mandel United de komende jaren haar wedstrijden zal spelen. Aanvankelijk zou dat in het nieuwe stadion in Izegem zijn, maar alles ligt plots weer helemaal open.

Fusievoetbalclub KFC Mandel United, de ploeg die dit seizoen ontstond na een fusie tussen KFC Izegem en OMS Ingelmunster, speelt momenteel haar wedstrijden in het gemeentelijk sportstadion in Ingelmunster. Volgend seizoen zou de club echter verhuizen naar het nieuwe stadion in Izegem. Langs de Rijksweg wordt momenteel volop gewerkt aan de nieuwe tribune naast het kunstgrasveld.

Onderdeel van fusie

“Een van krijtlijnen van de fusie was dat er voor de terreinkeuze een duidelijk besluit was genomen op het moment van de fusie: spelen in Ingelmunster tijdens het seizoen 2017-2018 en vanaf 2018-2019 in het nieuwe stadion in Izegem. Dit is en blijft een principieel onderdeel waardoor de fusie mogelijk werd”, zo staat in een persmededeling. “Sinds januari zijn er echter zowel van de kant van het gemeentebestuur van Ingelmunster als van het stadsbestuur van Izegem een aantal nieuwe elementen aan het dossier toegevoegd.”

Stadion niet voldoende

“Een stadion is voor de fusieclub niet voldoende”, verduidelijkt Xavier Van Honzebrouck. “We tellen zeshonderd leden, vijfenveertig ploegen. Onze vrouwenploegen moeten nu zelfs in Dadizele spelen. Voetbal is niet enkel de eerste ploeg. We laten alle opties momenteel open om de toekomst van onze club veilig te kunnen stellen.”

Izegem Verrast

In Izegem wordt verrast gereageerd op het bericht van de voetbalvereniging. “We hebben de afspraak gemaakt dat de eerste ploeg naar hier zou komen. Ik ga er vanuit dat de afspraken gevolgd worden”, zegt burgemeester Bert Maertens (N-VA).

“Vorige week werd een en ander uitgeklaard omtrent de concessie van de cafetaria van de voetbalclub”, voegt Schepen van sport Marc Vanlerberghe (SP.A) eraan toe. “Alles is momenteel onduidelijk.”

Nieuwe ploeg

In Ingelmunster reageerde men bij de bekendmaking van de fusieplannen heel ontgoocheld. Enkele voetballiefhebbers hebben momenteel al plannen om na het mogelijke vertrek van de fusieploeg naar Izegem een nieuwe ploeg in Ingelmunster op te richten. “Wij willen duidelijkheid voor 31 december van dit jaar. Als Mandel United vertrekt, komt er hier een nieuwe ploeg, maar dan moet de fusieclub wel niet meer terugkeren”, zegt burgemeester Kurt Windels (De Brug). Ingelmunster beschikt momenteel over een stadion waar ook in de hogere klassen van het Belgische voetbal mag gevoetbald worden.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio