Bedrijf achter renovatie van stadion KV Oostende breidt uit

Bedrijf achter renovatie van stadion KV Oostende breidt uit

Johan Vande Lanotte, zaakvoerder Lieven Decat en Sabine Friederichs, voorzitster van het Economisch Huis. Foto: dji

Oostende -

Het bekende bedrijf Decat heeft zijn activiteiten uitgebreid op een nieuwe bedrijfssite van 14.000 vierkante meter langs de Zandvoordeschorredijkstraat. Op termijn kunnen er vijftig mensen tewerkgesteld worden.

Decat is een Belgisch bedrijf, met vestigingen in Pervijze, Brugge en Aalter, en is actief als installateur van elektrotechnische, sanitaire en HVAC-installaties, alle technieken na de ruwbouw of bij een renovatie zeg maar. Om de activiteiten uit te breiden, heeft het bedrijf nu zijn intrek genomen in de vroegere gebouwen van Natuursteen Verhelst aan de Zandvoordeschorredijkstraat in Oostende.

“De start van de site in Oostende is een volgende stap in het groeiplan van de onderneming, na de eerdere overname van Brontec in Aalter in 2016. In een volgende fase komt er ook nog een bijkomende uitvalsbasis, meer richting regio Brussel. Zo worden we een van de belangrijkste dienstverleners in Vlaanderen op het gebied van energietechniek”, verduidelijkt CEO Lieven Decat.

Twintig vacatures

De hoofdzetel, die zich nu in Pervijze bevindt, verhuist midden 2018 naar Veurne. Decat stelt 250 mensen tewerk. Vanuit de vestiging in Oostende zijn er dertig technici aan het werk. “In Oostende zijn we actief zowel op de projectmarkt als op de renovatiemarkt. We hebben in Oostende nog twintig openstaande vacatures voor technische profielen”, vervolgt Decat.

Het bedrijf zet in op duurzame en kostenefficiënte installaties voor industriële en privégebouwen. “Daarbij staan wij in voor de voorstudie, de uitvoering, het beheer, de opvolging en het onderhoud van die installaties”, legt de CEO uit.

“Oostende biedt veel potentieel voor bedrijven”, stelt burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A). “Ook Decat heeft dat al snel ondervonden. Vanuit Oostende kan het bedrijf heel de kust bedienen, want de centrale ligging biedt grote voordelen.”

Decat heeft al heel wat referenties in Oostende, zoals het stadion en de gebouwen van voetbalclub KV Oostende, residentie O’sea, residentie Southview, het stationsgebouw, wzc en assistentiewoningen Stene, wzc Sint Elisabeth en het Europacentrum.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio