Direct kopen wat Kürt Rogiers in Familie aan heeft

Jas of das gezien in je favoriete serie? Deze Aalstenaars helpen je direct met de aankoop

Michel De Wachter van Appiness: we zoeken naar een ruimer pand in één van de winkelstraten van Aalst. Foto: lds

Aalst -

Londen, Lissabon, Rio de Janeiro, São Paulo en Los Angeles: het softwarebedrijfje Appiness uit Aalst heeft na twee jaar kantoren over heel de wereld. Met hun app kan je alles kopen wat je op het scherm ziet, straks met één druk op de pauzeknop.

Wil je het pak van Lars uit Familie zelf in huis of wens je de aardappelen te stoven in de potten van Sandra Bekkari. Met de app ‘Spott’ van het Aalsters bedrijfje Appiness kan dat. Leg je je smartphone in de buurt van het televisiescherm, dan toont hij na een tijdje welke producten in beeld zijn, zoals een jas, handtas of oven van een bepaald merk. Je kan het dan ook direct kopen.

92.000 gebruikers

Sinds de oprichting in juli 2015 is Appiness serieus vooruitgegaan: het boekte een jaaropbrengst van twee miljoen euro. Momenteel is de app 160.000 keer gedownload en zijn er 92.000 geregistreerde gebruikers. Michel De Wachter en Jonas De Cooman, de Aalstenaars achter de app, maken bekend dat ze nog verder willen gaan: “Wij hebben nu ook kantoren in Londen, Lissabon, Rio de Janeiro, São Paulo en Los Angeles”, zegt De Wachter. “In 2018 willen we Spott hier met de gesloten partnerships op de markt brengen. We hebben bovendien een uitbreiding ontwikkeld die de smartphone overbodig maakt: met één klik op de pauzeknop worden alle producten getoond. Hiervoor is natuurlijk een samenwerking met de zenders nodig: we zijn volop met hen aan het praten om dit te implementeren. We willen verder dan enkel televisie: denk aan Yelo van Telenet, Netflix, YouTube, ...

Naar de winkelstraat

“Tot slot gaan we ook de connectie maken met de fysieke winkelstraat. Ben je geïnteresseerd in een truitje dat je ziet in de serie Spitsbroers, dan zien we op basis van je geolocatie welke winkel in je buurt dat kledingstuk verkoopt. Via Spott kan je vragen om dat stuk opzij te leggen. Onze droom is om heel het stadscentrum van Aalst zo online te zetten, maar we zullen beginnen met een dertigtal winkels”, zegt De Wachter.

Verhuizen

“We gaan ook onze aanwezigheid in de winkelstraat verhogen door zelf een pand te huren. Wij verhuizen van de Hertshage naar een plek in het centrum: wellicht de Kattestraat of de Nieuwstraat. We zijn hiervoor aan het rondkijken.” Vanavond organiseert de stad Aalst overigens het eerste ‘Rock & Scroll’ festival in De Gendarmerie in de Denderstraat, een gespreksavond om de Aalsterse handel- en horecazaken wegwijs maken in de wereld van e-commerce. Appiness is één van de sprekers die de handelaars moet inspireren.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio