Mama steekt haar twee kindjes in brandende oven

Mama steekt haar twee kindjes in brandende oven

Stockbeeld. Foto: Shutterstock

Een 24-jarige vrouw is gearresteerd, nadat haar twee kleine kindjes dood in hun huis lagen in het zuidwesten van de Amerikaanse stad Atlanta. De jonge mama zal terecht staan voor moord “door de twee slachtoffers in een oven te plaatsen en die aan te zetten”, zo klinkt het in gerechtsdocumenten die The Atlanta Journal-Constitution kon inkijken.

Het was de vader van Ke’Younte en Ja’Karter die vrijdagavond een onrustwekkend videotelefoontje kreeg van zijn ex. Williams hield hem even aan de praat, maar zodra ze draaide, kon de jongeman de ruimte bekijken waar ze in stond. Op de achtergrond zag hij zijn zonen van 1 en 2 jaar oud dood en verkoold liggen. Hij belde meteen de politie.

“In de oven geplaatst”

Toen de hulpdiensten arriveerden vonden ze de lichamen van de twee jongens. Ze waren helemaal bedekt met ernstige brandwonden en ademden niet meer. Wanneer het labo ter plaatse kwam bleek dat die verwondingen wellicht veroorzaakt waren door de oven. De kinderen zouden daar in hebben gezeten, toen het apparaat aanstond. Een autopsie moet nu de precieze oorzaak van hun dood achterhalen.

Williams beweert dat ze niets met hun dood te maken heeft. Volgens haar liet ze haar zonen bij een babysitter achter en keerde ze pas later die avond terug. Toen zou ze gemerkt hebben dat haar kinderen dood waren en de oppas was verdwenen. Volgens haar familie zou ze al een tijdje psychologische problemen hebben gehad en zou ze zwaar geleden hebben onder de dood van haar eigen vader en de zorg voor haar vier kinderen, allemaal jonger dan zeven jaar.

De vrouw moet nu haar proces afwachten in de Fulton County Jail. Ze zal zich moeten verdedigen voor een dubbele moord.

Koelbloedig

Haar buren kunnen niet vatten wat er gebeurd is. Zij hadden allemaal een goede band met elkaar, maar met Williams ging het al een tijdje minder goed. “Iedereen heeft slechte dagen, maar dit begrijp ik niet. Ze kwam niet vragen om hulp. Je bleef in je eigen wereld”, vertellen ze aan televisiezender MyAJC. “Hier was geen enkele reden voor. Dit waren gewoon koelbloedige moorden.”

Ook het driejarig zoontje van Williams was thuis op het moment van de gruwel. Hij heeft geen zware verwondingen, zo schrijft Channel 2 Action News. “Toen ze hem buiten brachten, konden we de opluchting van zijn gezichtje aflezen. Maar hij was ook heel bang”, vertelt buurvrouw Sandra Hodges aan de nieuwszender. Haar vierde kind van 7 jaar oud was niet bij Williams op het moment van de feiten. De buurt legt nu knuffeltjes, kaarsen en ballonnen neer bij het appartement van de familie, om de jongens te herdenken.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees