Vrouw belandt in kanaal met elektrische fiets, man springt haar achterna: koppel dood teruggevonden

Vrouw belandt in kanaal met elektrische fiets, man springt haar achterna: koppel dood teruggevonden

Het kanaal in Eigenbilzen Foto: JoGe

Bilzen -

De lichamen van de vermiste man (80) en zijn vrouw van 72 jaar uit Bilzen zijn woensdagmiddag teruggevonden. De ouderen waren sinds dinsdag vermist. De twee maakten dinsdag een fietstochtje en keerden niet huiswaarts. De politie gaat uit van een ongeluk.

Gisterenavond trok een toevallige voorbijganger aan de alarmbel toen hij een verlaten fiets langs het kanaal vond. Vermoedelijk is de vrouw in het kanaal beland met haar elektrische fiets, waarop haar man haar achterna is gesprongen. De precieze omstandigheden zijn nog altijd onbekend.

"Een passant trof dinsdagnamiddag in de berm langs het kanaal een fiets aan", zegt Dirk Claes, zonechef van de politie Bilzen-Riemst-Hoeselt. "In de fietstas staken persoonlijke spullen van de man, zoals zijn identiteitskaart. Op die manier wisten we om wie het ging en konden we er vanuit gaan dat er iets aan het kanaal gebeurd was. We vernamen ook dat het koppel dinsdag een fietstocht maakte. Na een eerste zoektocht dinsdagavond hebben we woensdagochtend de actie hernomen."

Op het moment van de vondst was op dat moment al te donker voor een zoektocht. De civiele bescherming, de Cel Vermiste Personen en de brandweer namen woensdag omstreeks 10.30 uur de zoektocht over. Bij de zoektocht werden twee boten te water gelaten in de omgeving tussen. Ongeveer een uur na de opstart werd een boei in het water gelegd, niet veel later werd een slachtoffer-tent door de brandweer opgezet.

Amper 10 minuten later, omstreeks 11.40 uur, verplaatsten de hulpdiensten zich snel richting Genk. Twee kilometer verderop begon een nieuwe zoekactie. Rond de middag bevestigde de korpschef dat ze de levenloze lichamen van het koppel hadden teruggevonden in het water.

Er zijn voorlopig totaal geen aanwijzingen dat er iets anders gebeurd zou zijn dan een ongeval.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees