Voormalige acteur uit ‘Familie’ leeft al 10 jaar in angst: “Nu is het echt genoeg geweest”

Voormalige acteur uit ‘Familie’ leeft al 10 jaar in angst: “Nu is het echt genoeg geweest”

Foto: VTM

Guillaume Devos, de acteur die Pierrot speelde in ‘Familie’, is ten einde raad. Sinds hij in 2007 deelnam aan ‘Steracteur Sterartiest’ heeft een onbekende vrouw het op hem gemunt. Guillaume wordt al tien jaar gestalkt door de dolgedraaide fan en heeft nu gerechtelijke stappen ondernomen. Dat schrijft TV Familie.

“De hele zaak zit bij het parket van Gent”, zegt Guillaume Devos (35) in het weekblad. “Want het is nu echt genoeg geweest. Ik wil en kan deze situatie en haar bedreigingen niet meer aanvaarden. Deze klacht was de enige uitweg. De politie vroeg me zelfs waarom ik zo lang gewacht heb. Tja, dit sleept inderdaad al tien jaar aan.”

Waarom hij niet eerder aan de alarmbel heeft getrokken? “Omdat ik mensen nooit pijn wil doen. En die vrouw heeft vooral hulp nodig. Ze begon me brieven te sturen toen ik deelnam aan ‘Steracteur Sterartiest’ en het is altijd maar erger geworden. Ze denkt en schrijft dat ik enkel en alleen voor haar zing.”

En het blijft niet bij brieven schrijven. Soms belt ze tot wel twintig keer per dag. Andere keren staat ze aan zijn deur of stuurt ze allerlei spullen op. “Ik heb gelukkig alle bewijzen verzameld, ik heb wel honderden brieven”, zegt hij. “Alles is nu in handen van het parket.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees