De zoekers

Redacteur Het Nieuwsblad

  • 34 jaar
  • Heeft samen met zijn vriendin Ruth twee dochters: Norah (5) en Roxanne (2)
  • Issue: wil niet vervallen in een saaie routine met twee kleine kinderen
  • Voornemen: de platgetreden paden van binnenspeeltuinen vermijden en op microavontuur gaan, zijn kroost de wereld leren kennen

Life

COLUMN. En toen werden we wakker in een vogelhuis

COLUMN. En toen werden we wakker in een vogelhuis

Oooooh! Dat is niet éérlijk! Dan kan zij al-tijd slapen in het vogelhuisje. En ik maar twee keer?

Mijn dochter heeft net ontdekt dat het leven verschrikkelijk oneerlijk is. Ze heeft net twee sapjes op, zat al een uur op de schommel, en amuseert zich hier rot. Ze vindt het hier “écht bang-e-leueueuk!” Maar - en nu komt het drama - ze ontdekte dat het meisje waarmee ze zonet samen speelde, hier ook effectief woont. Hier, op deze droomplek. Tussen het vliegtuig en de vogelhuisjes en de struisvogels. Niet eerlijk papa! Dutske toch.

COLUMN. En toen werden we wakker in een vogelhuis

Toegegeven: wij zijn ook een beetje jaloers. Op Petra en Davy dan. Zij stampten vijf jaar geleden deze plek uit de grond. Een vergeten hoekje van Vlaardingen, bij Rotterdam. Het was een vervallen boerderij met een weide en wat beekjes bij. Petra en Davy toverden het om tot De Vreemde Vogel, het leukste hotel van de Lage Landen.

De kamers liggen kriskras verspreid over de weide: vogelhuisjes, een oud vliegtuig, een raket, caravans op drie poten die – met wat verbeelding – een struisvogel voorstellen,… Wij slapen dit weekend met ons vieren in een vogelhuis (prijs voor twee nachten: 185 euro). Eén op maat van kleine roodborstjes wel. Niet van grote kraaien, die veel plek willen in hun nest.

COLUMN. En toen werden we wakker in een vogelhuis

Weg van de grijze buitenwereld

Mocht het enkel dat zijn, dan zou je denken: Oké, leuke gimmick. Maar De Vreemde Vogel is meer. Het is de plek op zich die je betovert. Heel kleine, vrolijke details die je wegzuigen van de grijze buitenwereld. Er hangen grote badeenden in de bomen, die een speurtocht vormen. Er is een compleet maffe helikopterlandingsplek, te midden van de fietsenstalling.

Er is een tuincafé met hun eigen Pluimpjes-bier, er worden kanaries op de muur geprojecteerd bij het ontbijt. En als welkomstgeschenk krijg je een vinylplaat met luisterverhalen, die je kan afspelen in je kamer. Alles is zo vreemd en vrolijk en prikkelt constant een glimlach op je gezicht. “We willen mensen overdonderen als ze hier binnenrijden”, zeggen Petra en Davy. “Jullie een weekend onderdompelen in een compleet andere wereld.”

COLUMN. En toen werden we wakker in een vogelhuis

Het kan dus toch

Het lukt, wonderwel. En het deed me bedenken: het bestaat dus tóch. Een hotel op maat van kinderen en volwassenen. Normaal is het het één of het ander. Ofwel een mooie en chique B&B waar kinderen nergens mogen aankomen, uitgezonderd misschien die vijf duploblokken in een hoekje. Ofwel een Sunparks-achtig complex waar je als volwassene een knop omdraait, mee het ballenbad in springt en een verlepte pint drinkt tussen hels kindergeschel. Hier is dat niet zo.

In De Vreemde Vogel genieten kinderen en ouders in een opvallende harmonie. Terwijl zij op de speeltuin zitten of de geitjes eten geven, drinken wij een koffie in het hippe tuincafé. Zij zijn betoverd door het vogelhuisje zelf, wij zijn content met het zachte bed. Voor hen is er het plezier van het luisterverhaal, wij beleven de nostalgie van het opleggen van een vinylplaat.

Kortom, zet het maar op je bucket list: slapen in een vogelhuis. Maar mik wel best op mooi weer. Het vogelleven is zoveel mooier, als je vrijuit over de weide kan vliegen.

COLUMN. En toen werden we wakker in een vogelhuis
COLUMN. En toen werden we wakker in een vogelhuis
Corrigeer

De Zoekers

De Zoekers