Food

Xavier uit 'FC De Kampioenen' giet zijn dagschotels in kookboek

Xavier uit 'FC De Kampioenen' giet zijn dagschotels in kookboek

Foto: Vrt

"Voor mij nog een dagschotel Pascalleke", het is het zinnetje waarmee je Xavier Waterslaeghers in elke aflevering van 'FC De Kampioenen' een pintje hoorde bestellen. Johny Voners, de acteur achter het legendarische personage, heeft op Radio 1 nu bekendgemaakt dat hij volgend jaar een kookboek uitbrengt met de titel 'Dagschotels'. Alleen komen in het boek geen bieren, maar wel de echte dagschotels uit Vlaamse restaurants.

Johny Voners heeft in de Radio 1-uitzending 'De Bende van Annemie' verklapt dat hij volgend jaar een kookboek zal uitbrengen. Niet toevallig koos hij voor het thema en de titel 'Dagschotels', want laat dat nu net de vaste bestelling zijn van Xavier Waterslaeghers, het personage uit 'FC De Kampioenen' waar hij jarenlang gestalte aan gaf.

Zelf geeft hij echter toe dat hij er eigenlijk een beetje tegen is dat elke BV een kookboek uitbrengt, maar het was zijn stiefzoon die hem op het idee bracht. Om gerechten te selecteren, trekt hij momenteel door Vlaanderen en dat op zoek naar de dagelijkse gerechten die in restaurants worden geserveerd. 

Quinoa

"Ik kijk wat er op het menu staat. Dat is onder meer stoofvlees, rode poon met een sausje, spaghetti. Het is zeker niet overal hetzelfde. Ik heb bijvoorbeeld nog maar een keer stoofvlees en heb zelfs nog geen koninginnenhapje in mijn lijstje staan. Tegenwoordig zijn de gerechten trouwens ook met quinoa, niet alleen met frieten", zegt hij al lachend. 

Corrigeer