Handige dief steelt smartphone terwijl eigenaar naar muziek aan het luisteren is

Handige dief steelt smartphone terwijl eigenaar naar muziek aan het luisteren is

Foto: ss

Gent / Schaarbeek -

Je moet het maar doen. Een smartphone stelen terwijl de eigenaar het toestel gebruikt om naar muziek te luisteren. Die laatste merkte de diefstal pas op toen hij plotseling geen muziek meer hoorde. De dief werd wel betrapt en mag het binnenkort gaan uitleggen bij de rechtbank.

De diefstal vond afgelopen maandag plaats omstreeks 17 uur op de trein van Brussel naar Gent. Een treinreiziger die via zijn oortjes naar muziek op zijn smartphone aan het luisteren was, kreeg plots geen muziek meer te horen. Toen stelde hij vast dat zowel zijn telefoon als zijn externe batterij verdwenen waren.

Niemand op de trein had de diefstal gezien, maar ze konden wel iemand aanwijzen die even daarvoor bij het slachtoffer van de diefstal had gestaan. De verdachte werd kort nadien op de trein door personeel van Securail staande gehouden. In het station van Gent Sint-Pieters werd de verdachte overgedragen aan de spoorwegpolitie. Die vond de gestolen gsm en twee andere toestellen. Ook had de man twee gestolen identiteitskaarten, een gestolen treinabonnement en een gestolen busabonnement op zak.

De verdachte is een 31-jarige man met de Palestijnse nationaliteit uit Schaarbeek. Hij komt ook in aanmerking voor de diefstallen van een handtas en een rugzak einde vorige week in Oostende. De man mag het binnenkort al voor de correctionele rechtbank in Gent gaan uitleggen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees