Celebs

Kate en William zitten vaak gehurkt bij hun kinderen en hebben daar een goede reden voor

Kate en William zitten vaak gehurkt bij hun kinderen en hebben daar een goede reden voor

Foto: Photo News

Google een foto van de Britse prins William en zijn zoontje prins George (4) en je ziet de beroemde papa op veel beelden knielen. Dat doet hij niet zomaar, volgens experts is het een techniek die de opvoeding van de kleine jongen alleen maar ten goede komt.

Opvoedingsdeskundigen zijn het erover eens dat de prins knielt om zich op ooghoogte van prins George te begeven en de kleuter recht aan te kijken tijdens het communiceren. Ze omschrijven het als een actieve luistertechniek die het zelfvertrouwen van een kind kan versterken.

De Nieuw-Zeelandse schrijfster Gill Connell treedt in haar boek ‘A Moving Child Is a Learning Child’ meer in detail over de aanpak. Op ooghoogte praten met je kroost maakt kinderen duidelijk dat de ouders belang hechten aan wat ze zeggen, waardoor ze beter in hun vel zitten. Het zou er ook toe leiden dat jongens en meisjes zich gestimuleerd voelen om meer en beter te communiceren.

Prins William is duidelijk dol op het opvoedkundige trucje dat hij het in het openbaar toepast, al werd in het in de zomer van vorig jaar duidelijk dat Queen Elizabeth er geen fan van is op officiële evenementen. Toen hij tijdens de viering van haar 90ste verjaardag knielde op het balkon van Buckingham Palace, maande oma hem aan om rechtop te staan.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees