Beauty

Te veel van dit beautyproduct kan je huid beschadigen

Te veel van dit beautyproduct kan je huid beschadigen

Foto: Shutterstoch

De Nederlandse cosmetisch arts Katja Kiewiet de Jonge waarschuwt dames in Vogue voor te frequent en te weelderig gebruik van hydraterende crème. Want een overvloed moisturizer kan de conditie van de huid schade berokkenen.

“Ik zie in mijn praktijk vaak vrouwen die heel veel hydraterende crème gebruiken dat hun huid eraan kapotgaat”, zegt de huidspecialiste. Ze voegt eraan toe dat het absoluut fout is om te denken dat hoe meer dag- of nachtcrème je gebruikt, hoe efficiënter het product zijn werk zal doen. Het tegendeel is waar: een beetje crème is vaak al voldoende. “Zeker moisturizers van hoge kwaliteit zijn al erg geconcentreerd en bedoeld om in kleine hoeveelheden aan te brengen”, klinkt het.

Of je al dan niet te veel spul gebruikt, kan je makkelijk zelf controleren. Moet je om de haverklap een nieuw potje kopen of duurt het uren voordat je huid de crème helemaal heeft geabsorbeerd, dan is het raadzaam om te matigen. Heb je een vettige huidtextuur en overdrijf je, dan kunnen je poriën beginnen dichtslibben. De huid van mensen die van nature al een droge huid hebben, kan door extreem gebruik nog droger worden op termijn. Less is dus absoluut more.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees