BLANKENBERGE

Opnieuw twee zeilboten vast op zandbank voor havengeul

Opnieuw twee zeilboten vast op zandbank voor havengeul

Foto: rr

Blankenberge -

Recent vaarden opnieuw twee boten zich vast op de zandhoop ter hoogte van de ingang van de havengeul van de Jachthaven in Blankenberge. De Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst (VBRZ) schoot twee keer ter hulp.

Zaterdag om 14.52 uur raakte een schipper met de Nederlandse zeilboot Freemocean vast op de zandbank. De Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst werd door de Kustwacht opgeroepen om de man te hulp te schieten. Na een kort overleg tussen de redder en de schipper werd beslist om de sleeptros aan te brengen en het schip langzaam en voorzichtig naar dieper water te slepen. Niet veel later kon het schip opnieuw verder op eigen kracht.

Opnieuw twee zeilboten vast op zandbank voor havengeul
Foto: rr

Maandagavond omstreeks 19.00 uur was er een nieuw incident. Toen werd de VBZR opnieuw opgeroepen voor een vastgelopen zeilboot die tussen de groene boeien, die de bewuste zandbank markeren, de haven van Blankenberge wilde bereiken. Het zeilbootje werd samen met de drie bemanningsleden veilig tot in de haven geloodst. De Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst geeft nog mee dat de baggerboot permanent in de havengeul ligt.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio