Pallrock geeft talent een kans

Pallrock geeft talent een kans

Phillippe Vervecken Foto: foto Joren De Weerdt

Herentals / Lier -

Haast op z’n eentje organiseert Nijlenaar Phillippe Vervecken op zaterdag 21 oktober Pallrock, een rockrally voor beginnende band en soloartiesten (singersongwriters) uit de provincie Antwerpen. Liefst 144 bands reageerden: vijf mogen straks op het podium bij Pallrock.

Phillippe Vervecken, die Pallrock zlef ook presenteert, kan terugvallen op de samenwerking met de Stedelijke Academie voor Muziek in Lier. Phillippe heeft Kempense roots: hij is de zoon van politiecommissaris Aloïs Vervecken uit Herentals en is, ,aast zijn baan als muziekleraar voor middelbare scholieren, ook verbonden aan de muziekacademie in Lier. Als drummer is hij gebeten door muziek: “Ik wil gewoon mij passie voor muziek doorgeven.”

Selectie

“De selectie van de bands gebeurde via een internetplatform”, zegt Phillippe Vervecken. “Uit alle inzendingen selecteerde een jury, bestaande uit singer/songwriter Joey Brocken, muzikant Vincent Lembregts, muzikant en geluidstechnicus Steven Van Gelder en Gert De Bie, uitbater van Staminee De Living in Heist vijf winnaars die mogen deelnemen aan Pallrock.

Die vijf bands krijgen zaterdag 20 minuten speeltijd in zaal jeugdclub Moevement. De winnaar van de juryprijs krijgt later ook gratis studiotijd in de professionele Great Oak Studio in Rotselaar én een optreden in Staminee De Living op 28 januari 2018.

“Beginnende band komen moeilijk aan de bak”, weet Phillippe Vervecken, “ze krijgen weinig speelmogelijkheden. Bij ons zijn alle genres welkom.”

Gratis inkom

Pallrock is aan zijn tweede editie toe. “Vorig jaar vroegen we inkom, dit jaar is het gratis”, zegt Phillippe. “We willen met deze rockrally doorgroeien. In de provincie Antwerpen is er veel talent: vanuit Antwerpen, de Kempen en het Mechelse moesten we, naast onze 144 deelnemers aan de selecties ook nog eens 100 groepen weigeren, omdat we de lat kwalitatief hoog leggen.”

Pallrock doet het zonder subsidies van de stad. Op zaterdag gaan de deuren van Jeugdcentrum Moevement om 18u30 open. Op het podium verschijnen achtereenvolgens: Aarde aan Daan, Julie Benwa, Selder en Solid Spaces. Naast de juryprijs is er voor de groepen ook een publieksprijs te winnen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio