Kozi Lunch & More sluit de deuren wordt omgedoopt tot eetzaak Dyelbeke

Barrista Alain bergt na een amper jaar droom en koffiemachine alweer op

Barrista Alain bergt na een amper jaar droom en koffiemachine alweer op

Alain sluit zijn avontuur af en laat de zaak over aan Christel. Foto: dhh

Sint-Pieters-Leeuw / Dilbeek -

In januari nam Alain Carremans uit Sint-Pieters-Leeuw de lunch- en koffiebar Kozi Lunch in de Verheydenstraat in hartje Dilbeek over. Alain ruilde zijn bureaujob in voor iets waar hij altijd al van gedroomd had: barrista worden. De man volgde een opleiding om de perfecte koffie te leren zetten, nam een kok in dienst en doopte de zaak om tot Kozi Lunch & More. Maar amper tien maanden na de opening, bergt Alain zijn grote droom en dus ook de koffiemachine op.

Dat de Verheydenstraat de voorbije jaren is doodgebloed en dat veel handelaars angst hebben voor de zware werken van het Masterplan wist iedereen. Maar toch draaiden de zaken slechter dan verwacht. “In de week na de jaarmarkt heb ik de zaak gesloten”, zegt Alain. “Ik ga nu weer op zoek naar een nieuwe uitdaging. Zelf vind ik het heel jammer dat mijn plan hier niet gelukt is, maar ik heb nergens spijt van. Ik ben blij dat ik dit geprobeerd heb.”

Overnemer

Intussen is er wel al een overnemer voor de zaak gevonden. Op 13 november opent Christel Declerck er de deuren. De koffie- lunch- en ontbijtbar wordt omgedoopt tot een eethuis en krijgt een nieuwe naam: Dyelbeke. Zelf woont ze momenteel in Denderwindeke, maar ze heeft al enige jaren horecaverleden achter zich. “Ik zocht een nieuwe uitdaging en zag op het internet dat deze zaak over te nemen stond, dus ben ik erop gesprongen. Aan het interieur wil ik in eerste instantie nog niet te veel veranderen. Ik vind het belangrijk om hier eerst mijn draai te vinden”, zegt Christel.

Aan het menu zal wel veel veranderen. Dyelbeke wordt een traditioneel eethuis waar mensen in de voormiddag kunnen ontbijten en 's middags van warme restauratie kunnen genieten. “En in de namiddag serveer ik pannenkoeken, wafels en ijsjes. Dat alles aan scherpe prijzen”, zegt Christel.

Niet bang van Masterplan

De zaak zal van maandag tot vrijdag open zijn van 7.30 uur tot 18 uur. Op zaterdag opent Dyelbeke om 9 uur en sluit de zaak om 16 uur. “Ook op speciale feestdagen wil ik open doen. Dat is het moment waarop mensen gezellig samen willen komen eten”, klinkt het.

Intussen is Christels dochter volop bezig met een koksopleiding aan Spermalie in Brugge. “Op termijn kan zij dan haar eerste stappen zetten in onze eigen zaak”, vertelt Christel.

Van de zware masterplanwerken in de nabije toekomst heeft de nieuwe uitbaatster geen schrik. “Het is aan mij om ervoor te zorgen dat de Dilbekenaren hun weg naar de zaak vinden”, klinkt het.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio