Man die 10.000 euro verstopte in onderbroek veroordeeld voor witwas

Man die 10.000 euro verstopte in onderbroek veroordeeld voor witwas

Foto: ss

Antwerpen -

De Antwerpse strafrechter heeft Mario D.B. uit Antwerpen veroordeeld tot twintig maanden cel en 6.000 euro boete voor witwas. Hij werd vorig jaar twee keer betrapt met grote bedragen cash geld in zijn bezit. Zo trof de politie bij een controle 10.000 euro aan in zijn onderbroek. De procureur vermoedt dat het om drugsgeld gaat.

De 39-jarige Mario D.B. werd dit jaar al twee keer het slachtoffer van een wraakactie in het drugsmilieu. In mei werd zijn huurwoning in Berendrecht onder vuur genomen door schutters met kalasjnikovs. Twee maanden later werd de woning van zijn vriendin in Putte beschoten. Volgens de procureur is de beklaagde een loopjongen van Manuel D.K., die zijn bedrijven zou gebruiken om drugsgeld mee wit te wassen.

Mario D.B. liep in februari 2016 tegen de lamp bij een verkeerscontrole. Hij probeerde nog een cheque van 16.400 euro op te eten. In zijn onderbroek zat 10.000 euro en in een plastic zak stak nog eens 23.000 euro.

De cheque kwam volgens Mario D.B. van de verkoop van een wagen, wat bleek te kloppen. Hij beweerde dat de bedragen van zijn werkgevers waren, een bouwfirma en een horecazaak die door Manuel D.K. geleid worden. Uit onderzoek bleken het geld daar echter niet van afkomstig te kunnen zijn.

Al heel wat veroordelingen

Mario D.B. werd vrijgelaten onder voorwaarden, maar werd vier maanden later opnieuw betrapt. Op 28 juni 2016 reed hij op de A12 op een file in en belandde hij in het ziekenhuis. De politie trof in zijn bezittingen 6.670 euro cash aan, alsook 12,4 gram speed. Bij een huiszoeking werd nog eens 1.917 euro cash aangetroffen. Ook voor die bedragen kon hij geen zinnige uitleg geven.

Mario D.B. liep al zestien correctionele veroordelingen op voor voornamelijk diefstal en drugsdelicten en negentien veroordelingen voor de politierechtbank.

De rechtbank verklaarde 41.587 euro verbeurd, alsook zijn wagen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees