Vanaf januari trajectcontrole tussen Den Doorn en Albatros

Haaltert / Aalst / Ninove / Denderleeuw -

De aangekondigde trajectcontrole op de Expresweg (N45) van Ninove naar Denderleeuw gaat van start in januari. Ninove, Haaltert, Denderleeuw en Aalst zijn al even vragende partij hiervoor in de hoop het aantal ongevallen zo te reduceren.

De burgemeesters van Ninove, Denderleeuw, Haaltert en Aalst - waar de Expresweg (N45) door loopt - zijn al langer vragende partij om er een trajectcontrole in te voeren, waarbij de gemiddelde snelheid over een langere afstand wordt gemeten, omdat er vaak ongevallen gebeuren.

Normaal had die er al dit jaar moeten zijn, maar het dossier liep vertraging op doordat er eerst wegenwerken moesten worden uitgevoerd.

Begin november

“Afgelopen zomer werd voor het verkeer op de N45 komende van Aalst naar de Eigentstraat in Denderhoutem een nieuwe rechterafslagstrook aangelegd en een aantal betonplaten hersteld. En momenteel is een aannemer bezig met een nieuwe rechterafslagstrook aan te leggen aan de andere kant van het kruispunt om af te slaan naar Welle, betonplaten te vervangen en het fietspad aan te passen. Die werken duren normaal tot 3 november”, zegt Marie De Vliegher van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

“Als die werken klaar zijn worden acht palen in de middenberm geplaatst tussen het kruispunt Den Doorn en Albatros voor de trajectcontrole. Dan moet het systeem nog geijkt en gehomologeerd worden, wat nog een tijd in beslag kan nemen. Als alles is afgesteld op de nieuwe situatie, kan de trajectcontrole van start gaan. In januari zal het in werking treden.”

Snelheid en veiligheid

Burgemeester van Haaltert Veerle Baeyens (N-VA) is tevreden. “De gemeente Haaltert was trekker van het dossier dat we met de drie andere gemeenten hebben ingediend en ik ben toch wel fier dat het bijna zover is”, zegt ze.

“Toen de Vlaamse overheid de subsidie optrok naar 100 procent kwam het dossier natuurlijk in stroomversnelling, al heeft het toch wat voeten in de aarde gehad. Maar het is noodzakelijk, niet alleen om de snelheid naar beneden te halen in het kader van veiligheid, maar het wordt ook aangenamer voor de omgeving doordat de lawaaihinder zal verminderen en ook de uitstoot. Als iedereen zich aan de maximumsnelheid van 90 kilometer houdt maakt dat allemaal een groot verschil.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio