Patrick (61) verloor amper anderhalve maand geleden zijn vader, nu sterft hij zelf in horrorcrash

Patrick Hoflack knalde met zijn Mercedes tegen een uitzonderlijk transport van windturbines. Een deel van het wrak kwam 100 meter verder tegen een boom terecht. Foto: foto’s sbr

Staden -

Amper een grote maand na het overlijden van de Stadense ondernemer Michel Hoflack (95) stierf dinsdagnacht ook zijn zoon Patrick (61). De zaakvoerder van Horafrost verongelukte vlak bij zijn bedrijf. Hij knalde op een uitzonderlijk transport.

Het fatale ongeval gebeurde dinsdagmorgen rond 3 uur op de Provinciebaan tussen Westrozebeke en Sleihage. Patrick Hoflack, bestuurder van het diepvriesgroentenbedrijf Horafrost en telg van een van de rijkste families van ons land, was op dat moment op de terugweg van de firma. Met zijn Mercedes reed de Oostnieuwkerkenaar in de richting van Sleihage. Maar amper anderhalve kilometer verder liep het al verkeerd.

Uit de tegenovergestelde richting kwam een uitzonderlijk transport dat onderdelen van een windturbine vervoerde. Hoewel er signalisatiewagens voor en achter het transport reden om de verplaatsing veilig te laten verlopen, kwam Patrick toch in aanrijding met de lading. Hij knalde op een van de turbines, een massief stuk ijzer van 40 ton dat uit de vrachtwagen stak.

Verhakkeld wrak

Een deel van zijn Mercedes bleef aan het transport steken en de rest van de auto kwam compleet verhakkeld 100 meter verderop tegen een boom terecht. De weg lag bezaaid met auto-onderdelen.

“We zagen de man met hoge snelheid op ons afkomen en probeerden hem nog te alarmeren met onze signalisatiewagen voorop. We zijn ook nog uitgeweken, maar het mocht niet baten”, vertelt Eric Dergent, begeleider van het uitzonderlijk transport, aangeslagen.

“Die man maakte geen schijn van kans. Zijn wagen was volledig rond een boom geplooid. Hijzelf was gedeeltelijk naar buiten geslingerd.”

Ook de hulpdiensten die het slachtoffer kwamen bevrijden, stelden vast dat geen hulp meer mogelijk was.

Vader pas gestorven

Voor de familie Hoflack is het de tweede keer in anderhalve maand dat ze in diepe rouw zijn ondergedompeld. Begin september overleed Michel Hoflack, vader van Patrick, op 95-jarige leeftijd. Hij was de stichter van het succesvolle diepvriesgroentenbedrijf Horafrost dat in 1978 werd opgericht. Michel runde het bedrijf met Patrick en zijn drie andere zonen Jacques, Luc en Marc. In Ardooie richtte hij in de jaren 90 nog de firma Homifreez op. De familie behoorde de voorbije jaren tot de 100 rijkste Belgen van ons land.

“We zijn diep bedroefd dat Patrick zo plots is gestorven”, reageert de familie aangeslagen. “We weten nog niet wat er precies is misgelopen, het onderzoek is nog volop bezig.”

Voor Eric Dergent is het niet geheel verwonderlijk dat het eens misloopt met een uitzonderlijk transport. “Gelukkig hebben we dit nog niet dikwijls meegemaakt, maar ik ben er wel altijd bang voor geweest. We rijden in het donker met oranje lichten, maar daar rijdt iedereen tegenwoordig mee. We kunnen evengoed een landbouwer of een takeldienst zijn. Het kost ons vaak moeite om mensen aan de kant te krijgen. Ze reageren gewoon niet meer op het zoveelste oranje zwaailicht. Eigenlijk zouden wij een aparte kleur moeten krijgen.”

Patrick Hoflack was getrouwd met oogarts Linda Seynaeve, met wie hij in de Meulebroekenlaan in Oostnieuwkerke woonde. Ze hebben twee kinderen, Sofie en Philip.

De uitvaart van Patrick Hoflack vindt plaats op woensdag 25 oktober om 11 uur in de kerk van Oostnieuwkerke.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees