Afgedankt gemeentemateriaal: misschien kan u er nog iets mee aanvangen

Afgedankt gemeentemateriaal: misschien kan u er nog iets mee aanvangen

Gemeentemagazijnier Filip De Vos bij de veegwagen die de gemeente Aalter verkoopt en waar al tot 1.850 euro wordt op geboden. Foto: mye

Aalter -

De gemeente Aalter verkoopt via een veiling een groot lot aan materiaal die het niet meer nodig heeft. Dat gaat van een straatveger tot een kluis.

De lijst met spullen die de deur uit mogen van de gemeente Aalter is bijzonder lang en divers: bureaus, pingpongtafels, muziekinstrumenten, een graafmachine, een frankeermachine tot zelfs een kluis.

“Die kluis heeft altijd in het gemeentehuis gestaan”, zegt burgemeester Patrick Hoste (CD&V). “Maar we hadden er twee en eentje was niet meer nodig en stond ook in de weg en zo is het ook voor de rest van het materiaal. We willen met de verkoop wat plek maken.”

Woensdag was er zowel in het sportpark aan de Lindestraat als in de gemeentelijke magazijnen aan de Oostmolenhoek een kijkmoment. Die momenten lokten niet veel volk, maar op de site van de veiling is er toch al flink geboden.

Veegwagen

Op de afgedankte veegwagen van Aalter Proper zelfs al zesmaal met een laatste bod van 1.850 euro. “Tja, ik zou ook niet weten wat je daar nog mee kan doen, maar dat is bij veel zaken zo.”

“Een paar jaar terug verkochten we de afgedankte liftwagen van de brandweer van Aalter. Toen heeft een particulier die gekocht om er zijn bomen mee te snoeien, hij heeft er nog zo'n tienduizend euro voor betaald. Nu verkopen we bijvoorbeeld een graafmachine. Die heeft na vijftien jaar zijn werk gedaan. Professioneel is daar niet veel meer mee aan te vangen, maar een particulier kan er misschien nog iets van maken om in de tuin te werken”, aldus de burgemeester. De volledige lijst van de te veilen spullen is te vinden via www.io-auctions.com/auction, lopende veilingen, online veiling in opdracht van gemeente Aalter. U kunt er doorklikken naar een uitgebreide beschrijving en een foto van het materiaal. Er kan geboden worden tot donderdag 26 oktober 18 uur.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio