Kasteel van Poeke eindelijk gerestaureerd (maar jammer genoeg enkel virtueel)

De kunstenaar vindt dat het interieur van het kasteel van Poeke aan een restauratie toe is. Hij geeft dan maar digitaal het goede voorbeeld. Foto: mye

Aalter -

Hoe zou het interieur van het kasteel van Poeke eruitzien mocht het volledig gerestaureerd zijn? De Aalterse kunstenaar Freddy Van Rie zette zich achter zijn computer voor een digitale renovatie en zelfs een virtuele expo van zijn werken.

Freddy Van Rie uit Stratem is niet enkel gebeten door digitale kunst, hij is ook verzot op het kasteel van Poeke. “Het is een fantastisch kasteel en dat dit zo dichtbij is, vind ik schitterend. Ik doe niks liever dan er door de tuin lopen. Ik schilder het ook al zo'n twintig jaar en heb er tal van zeefdrukken van gemaakt. Ik beoefen daarnaast vele kunstgenres, maar ik ben het meest bezig met digitale kunst. “

“De mogelijkheden die je hebt met bijvoorbeeld Photoshop zijn oneindig. Daarnaast vind ik dat het interieur van het kasteel van Poeke aan een broodnodige restauratie toe is. Het was voor mij dan ook een ideale omgeving om dit op een digitale manier te doen.”

Gemeentebestuur aanporren

Wil hij met zijn digitale restauratie misschien ook het gemeentebestuur aanporren om er misschien ook eens echt aan te beginnen? “Ik hoop dit toch wel een beetje”, lacht hij. “Momenteel wordt er veel gedaan in het kasteel, maar niks voor gedaan. Ze hebben er nu oude meubeltjes in gezet die misschien niet uit de juiste periode zijn, maar het heeft wel iets.”

Naast een digitale restauratie, kan je op de site van Freddy ook een virtuele expositie in het kasteel bekijken van zijn digitale werken. “Ik wil daarmee in eerste instantie dit mooie kasteel in de kijker stellen en uiteraard ook mijn werken die ik op een kunstzinnige manier heb geïntegreerd in het interieur.”

“Die werken hoeven ook niet altijd serieus te zijn. Zo heb ik in een van mijn kunstwerken de afgebroken leeuwenkoppen aan de ingang van het kasteel op een grappige manier zelf vervangen Een kunstenaar staat echter nooit stil, het is de bedoeling dat er regelmatig nieuwe werken van mij verschijnen in de virtuele expositie.”

Al het werk van Freddy van Rie is te bekijken op www.kasteelvanpoeke.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio