Stadsbestuur heeft schoon genoeg van constante beledigingen en neemt drastische beslissing voor gemeenteraad

Stadsbestuur heeft schoon genoeg van constante beledigingen en neemt drastische beslissing voor gemeenteraad

Foto: jve

Blankenberge -

Het stadsbestuur wil dat het er in de toekomst opnieuw wat fatsoenlijker aan toe gaat op de gemeenteraad. Voorzitter Jeannine Puype gaat vanaf nu strenger optreden tegen raadsleden die het huisreglement aan hun laars lappen.

Bitsige discussies tussen meerderheidspartijen Open VLD/N-VA en Vlaams Belang vormen al maanden de rode draad door zowat elke gemeenteraadszitting. Daarbij wordt de tijdslimiet per vraag of antwoord meermaals overschreden. Dinsdagavond kreeg elke fractie het reglement ter herinnering nogmaals toegestopt. “Ik wil eraan herinneren dat de huisregels moeten gerespecteerd worden”, aldus Jeannine Puype, voorzitter van de gemeenteraad. “Als dat niet gebeurt, leg ik de zitting gewoon stil. In het slechtste geval kan ik ze ook schorsen.”

Niet collegiaal

Burgemeester Ivan De Clerck (Open VLD) is het beu dat raadslid Tanguy Veys (Vlaams Belang) elke zitting verbaal de grens van het toelaatbare opzoekt. Hij overweegt om de vragen van Veys in de toekomst links te laten liggen.

“U hebt nu al verschillende collega’s geschoffeerd en beledigd”, zei De Clerck tijdens de zitting van dinsdag. “Als u er niet in slaagt om op een ordelijke en collegiale manier uw vragen kenbaar te maken, gaan wij ook niet meer antwoorden.”

“Ze oogsten wat ze zaaien”

Veys countert met de kritiek dat het schepencollege de gemeenteraad maandelijks buitenspel zet. “Het college communiceert constant over beslissingen nog voor die op de gemeenteraad komen”, aldus Veys.

“Bovendien laat het regelmatig haar minachting voor de gemeenteraad blijken door te weigeren om op correct ingediende vragen van raadsleden te antwoorden”, besluit Veys. “Ze oogsten wat ze zaaien.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees