Dertien pv’s voor drugsbezit aan stations

Halle / Sint-Pieters-Leeuw / Beersel -

Naar analogie met eerdere controleacties aan de treinstations, heeft de politiezone Zennevallei (Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel) gisteren opnieuw uitvoerig gecontroleerd.

De controles vonden plaats aan de stations van Halle, Lembeek, Ruisbroek, Lot en Huizingen. Verschillende politiemensen van de zone Zennevallei en de federale politie namen deel aan de actie. Ook de drugshond werd ingezet. De controles vonden plaats in twee fasen. Vroeg in de ochtend werden de eerste controleposten opgezet. Daarbij werden 85 personen gecontroleerd door de politiediensten en drugshond. Rond het middaguur werden 24 personen aan een controle onderworpen. In totaal werden 13 processen-verbaal opgemaakt voor het bezit van cannabis. Een van de gecontroleerden, een minderjarige, bleek in het bezit van een verboden wapen, dat ook in beslag genomen werd. Voorts werd er ook een geseinde persoon aangetroffen. Ook controleurs van vervoersmaatschappijen De Lijn en TEC deel aan de actie. De mensen van vervoersdienst TEC controleerden 126 reizigers op 6 bussen. Vier van de reizigers bleken niet in orde met hun vervoersbewijs. De resultaten van de controle door de Lijn zijn nog niet gekend.

De controles hebben vooral als doel om overlast in de stationsomgeving aan te pakken. Zo hebben er zich dit jaar al zware vechtpartijen tussen jongeren voorgedaan in Lembeek en Lot.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio