Braziliaanse familie organiseert benefiet voor thuisland

Braziliaanse familie organiseert benefiet voor thuisland

Sticky Notes is een van de deelnemende bands. Foto: rr

Kalmthout / Wuustwezel / Essen -

Op 4 november vindt er in de Mimuze in Kalmthout een benefiet plaats voor Brazilië. Onder meer Sticky Notes en Yent’l & Stephane treden op.

De bands organiseren het benefietoptreden voor een jonge generatie Brazilianen. “Zo’n 25 jaar geleden is een Braziliaanse familie naar België vertrokken om de miserie in hun thuisland te ontvluchten”, zegt ­Stephane Gielen van Sticky ­Notes. “De twee kinderen, toen zo’n 10 jaar oud, kregen hier bij ons de kans om op te groeien met alle kansen.”

Ondertussen hebben de twee zelf kinderen. Broer Samuel heeft altijd gezegd dat hij teruggaat naar zijn geboortedorp in Brazilië om daar de kinderen de kansen te geven die ze hier krijgen. Daarvoor richtte de familie de stichting Nieuwe Generatie Brasil op. “Na veel voorbereiding is het gezin een halfjaar geleden weer naar daar vertrokken.”

Zus Meriellen is nog in België en organiseert geregeld benefieten om het werk te steunen. Op 4 november spelen vier bands met naast Yent’l & Stephane en Sticky Notes (met Wuustwezelse bandleden) ook Huub Elst en Sunday Mornings. Al het geld gaat naar de stichting.

www.ng-brasil.com

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio