Eco-scholen beloond

Groene MOS-vlag wappert boven Pius X en boven Wonderwijs Haenhout

Ook de delegatie van Wonderwijs Haenhout kreeg de MOS-vlag toegestopt van Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege. Foto: if

Destelbergen - Acht Oost-Vlaamse scholen mochten eind vorige week voor twee jaar de groene MOS-vlag hijsen voor hun inzet en bekommernis om het milieu. Daaronder liefst twee scholen uit eigen gemeente: Vrije Basisschool Pius X op het Eenbeekeinde en de wijkschool Wonderwijs Haenhout, waarover u nog uitgebreid in onze krant kon lezen eerder deze week. Voor beide een internationale erkenning voor hun sterke werking rond milieuzorg en duurzaamheid.

"De scholen hebben oog voor wat er buiten de schoolmuren gebeurt op het vlak van natuur en milieu en integreren dat in het dagelijkse lesgeven. Leerlingen moeten zo mee een stukje wereldburger worden. Het engagement is natuurlijk niet voorbijgaand: de komende jaren blijft men de vinger aan de pols houden, omdat milieu meer is dan natuurzorg alleen. Het is ook een een sociaal, politiek en economisch gegeven", klinkt het bij de laureaten. 

Milieuzorg op School (MOS) legt naast de klassieke thema’s van water, afvalpreventie, mobiliteit, energie en natuur sinds enkele jaren ook de focus op duurzaamheidsthema’s zoals biodiversiteit en duurzame voeding. Er is ook aandacht voor netwerken, uitwisselingen en internationalisering. MOS reserveert de Groene Vlag voor Vlaamse scholen die gedurende twee jaar milieudoelstellingen halen die worden opgelegd aan kandidaat Eco-scholen. De vlag is een erkenning voor een goed verankerde milieuwerking op hoog niveau met uitstraling naar andere scholen. 

"Alle basisscholen van Destelbergen en Heusden zijn  MOS-scholen. Ze bewijzen in hun dagelijkse werking dat aandacht voor het milieu zijn plaats kan én moet krijgen. En daarvoor verdienen ze allemaal een pluim!. Ik hoop dat ze de MOS-werking vooral verderzetten en die boodschap blijven verspreiden, ook buiten de schoolmuren", reageert schepen van Leefmilieu Elsie Sierens (Open Vld).

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio