Deze verrassende naam ging lopen met het truitje van Neymar, ook Deschacht haalt mooi aandenken binnen

Anderlecht speelde met veel moed tegen de sterren van Paris Saint-Germain maar ging uiteindelijk toch met zware 0-4 cijfers onderuit. Na afloop aasden alle thuisspelers op het truitje van Neymar of een van de andere sterren van de Franse topclub.

Vooraf had Vanhaezebrouck zijn spelers gewaarschuwd: “Iedereen wil het truitje van Neymar maar die geeft het niet aan eender wie, en zeker niet aan een loser...”

Uiteindelijk slaagde geen enkele basisspeler van paars-wit erin om het shirt van de Braziliaan te bemachtigen. Die eer was weggelegd voor invaller Josué Sá. De 25-jarige Portugees was er na het laatste fluitsignaal als de kippen bij om Neymar – in zijn moedertaal – om zijn truitje te vragen en kreeg het nadien ook in de spelerstunnel. Een mooie souvenir voor een niet echt geslaagde invalbeurt.

Olivier Deschacht mocht dan weer het truitje van wonderboy Kylian Mbappé toevoegen aan zijn uitgebreide collectie. De ancien deed na de match zijn best om er zo koel mogelijk mee te blijven. “Met wie ik geruild heb? Met mijn rechtstreekse tegenstander. Mbappé dus, ja.” Matz Sels koos dan weer voor overbuur Alphonse Areola om te ruilen. “Ik volg de Franse competitie en vond hem een sterke wedstrijd spelen.”

Leander Dendoncker was de eerste om op het veld van shirt te wisselen en koos voor de man met hetzelfde rugnummer als hem: 32 ofwel Dani Alves. Ivan Obradovic koos voor een cijfer in plaats van een naam en wisselde met Marquinhos om het shirt meteen door te geven aan iemand in de tribunes. “Aan een goede vriend van mij die verjaart op de vijfde. Vandaar het shirt van Marquinhos.” Een vriend die nu wellicht liever op de 10e was geboren … .

Dennis Appiah wisselde met Layvin Kurzawa, zijn ex-ploegmaat van bij de jeugd in Monaco en de U19 van Frankrijk. “Shirts van Neymar of Mbappé interesseren me niet. Dan ruil ik liever met een goede vriend van mij.” Tot slot was er nog Henry Onyekuru die met het shirt van de laatste doelpuntenmaker Angel Di Maria naar huis mocht.

Corrigeer