Na celstraf voor moordpoging ook nog voor slagen en smaad

Na celstraf voor moordpoging ook nog voor slagen en smaad

Nico Y. Foto: bfs

Stekene -

Nico Y. (21) uit Stekene is veroordeeld tot tien maanden cel voor slagen en smaad. Eerder kreeg hij ook al acht jaar cel voor poging moord.

De correctionele rechtbank in Dendermonde heeft woensdag een nieuwe celstraf uitgesproken voor Nico Y. Nadat hij zich in september al had moeten verantwoorden voor poging moord, stond hij nu terecht voor slagen en verwondingen en smaad.

In oktober van vorig jaar had de Stekenaar klappen en kopstoten uitgedeeld aan enkele jongeren. Iets wat hij tijdens zijn proces met klem ontkende. “Ik zag een vechtpartij en ben er gewoon tussengekomen”, zei hij. “Van slagen of kopstoten weet ik niets.”

“Onnozelaar in uniform”

Ook van de hamer met zijn initialen die door de politie werd gevonden, beweerde hij niets te weten. Nico Y. stelde zich bovendien brutaal op tegenover de agenten. Hij schold een van hen uit voor “arrogante onnozelaar in uniform, klojo en fucker.”

Het openbaar ministerie had achttien maanden cel gevraagd, maar in het vonnis van de rechter werden er dat woensdag uiteindelijk maar tien. Nico Y. moet ook nog een geldboete betalen van 600 euro.

Zijn advocate Sofie Vermeir had tijdens het proces gewezen op de moeilijke jeugd van haar cliënt en het feit dat hij ADHD heeft. Een pleidooi dat in september ook al werd gehouden tijdens de behandeling van de zaak waarin Nico Y. terechtstond voor poging tot moord op een minderjarige jongen in zijn huis in Stekene. Het slachtoffer werd toen door Y. en twee kompanen neergeknuppeld met een baseballbat, gekneveld en verstopt onder een bed. Het motief bleek een vermoeden te zijn dat de jongen de vriendin van Nico Y, die uit een instelling was gevlucht, had verraden. Voor die feiten kreeg Y. een effectieve celstraf van acht jaar.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio