Amerikaanse minister van Veiligheid: “Terroristen plannen enorme aanslag vergelijkbaar met 9/11”

Amerikaanse minister van Veiligheid: “Terroristen plannen enorme aanslag vergelijkbaar met 9/11”

Foto: Photo News

Bijna 3.000 mensen kwamen om het leven bij de aanslagen op 11 september 2001. En dat staat ons mogelijk weer te wachten. Dat heeft de Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid gezegd. Volgens haar zijn de recente aanslagen slechts een “kleine voorbode” van wat terroristische organisaties van plan zijn.

Minister Elaine Duke zei dat de Amerikaanse veiligheidsdiensten ervan uitgaan dat extremisten een enorme aanslag plannen om duizenden slachtoffers te maken. Volgens haar is het ook al “duidelijk” dat ze daarbij vliegtuigen willen kapen om de burgers te treffen. Een weerspiegeling van de verschrikkelijke aanslagen op 11 september 2001 in de Verenigde Staten dus.

“Terroristische organisaties - zoals Islamitische Staat en andere - willen een enorme explosie veroorzaken zoals op 9/11”, zei Elaine Duke op de Amerikaanse ambassade in Londen. “Ze willen daarbij vliegtuigen gebruiken. Daar is de Amerikaanse veiligheidsdienst duidelijk over.”

De recente aanslagen waarbij voertuigen en messen gebruikt werden, zijn slechts een manier van de terreurgroep om de volgelingen betrokken te houden. “Chaos en terreur zaaien is hun doel”, klonk het. “Ze verstoren de rust door constant kleine aanslagen te plegen. Voor ze een gigantische aanslag plegen, moeten ze voldoende inkomsten hebben en voldoende in de aandacht staan.”

Volgens haar hebben de Verenigde Staten intussen al “enorm veel middelen en maatregelen” om een nieuwe aanslag te voorkomen. “Terroristen zijn sterk en ze passen zich snel aan. De terroristische dreiging van dit moment is de grootste sinds 9/11. We moeten alle mogelijke middelen aanwenden om een aanslag te vermijden.”

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees